Spring naar hoofd-inhoud
Naamloos document

J.F. Blankenstraat in Breskens

Realisatie van zes energieneutrale levensloopbestendige huurwoningen.

Een aantal jaar geleden sloopte Woongoed Zeeuws-Vlaanderen zes huurwoningen aan de T.F. Blankenstraat 9 t/m 19. Op deze locatie bouwen we nu zes energieneutrale levensloopbestendige huurwoningen. Met de ontwikkeling van dit plan geven we een goede en fraaie invulling aan deze lege plek.

Bij de ontwikkeling van de plannen hielden we rekening met het bestemmingsplan. Met het ontwerp is aansluiting gezocht bij de omgeving.

Aannemingsbedrijf Fraanje uit Lewedorp heeft de opdracht deze woningen te bouwen. Begin september 2017 verwachten we de woningen op te leveren.

Oplevering woningen

Oplevering
Eind april 2017 startte de aannemer met de werkzaamheden en inmiddels zijn de woningen per 1 september 2017 opgeleverd. De sleuteluitreiking staat gepland voor eind september 2017. De toekomstige huurders krijgen in de tussenliggende periode wel al de gelegenheid om hun woning te bekijken.

Ruime woningen
De nieuwe woningen zijn ruim van opzet en gelegen op percelen met een oppervlakte variƫrend van circa 215m2 tot 390m2. De percelen, die grenzen aan openbaar gebied, zijn voorzien van een omheining van gaashekwerk met in de tuinen een ruime berging. De woningen komt u binnen via een ruime hal waar de meterkast, de trapkast en het toilet zich bevinden. Via een vaste trap bereikt u vanaf hier ook de eerste verdieping. Vanuit de hal betreedt u de ruime woonkamer met open keuken die aan de achterzijde van de woning ligt. Vanuit de woonkamer heeft u toegang tot de slaapkamer, die grenst aan de badkamer die ook vanaf de hal te bereiken is. Via de trap komt u op de overloop waar zich twee slaapkamers, de toiletruimte en een technische ruimte bevinden. Met een vlizotrap krijgt u vanaf de overloop toegang tot een ruime bergzolder.

Duurzaam

De woningen zijn energiezuinig uitgevoerd waarbij veel aandacht uitging naar het installatieconcept, het isoleren van de buitenschil en het luchtdicht bouwen. De woningen worden bijvoorbeeld verwarmd door vloerverwarming die aangestuurd wordt door een lucht/water warmtepomp. Er is gekozen om de gasaansluitingen te laten vervallen. De woningen zijn daarnaast elk voorzien van negentien zonnepanelen die gesitueerd zijn op het hellend dak aan de achterzijde van de woningen.