Spring naar hoofd-inhoud

Herstructurering Westdorpe

Woongoed Zeeuws-Vlaanderen bouwde acht levensloopbestendige woningen aan de Lindenlaan in Westdorpe

De sloop van de tien woningen in de Lindenlaan was noodzakelijk omdat die niet meer voldeden aan de eisen van deze tijd. Hiervoor in de plaats bouwden we acht levensloopbestendige energiezuinige woningen terug. De woningen, die we in juli 2019 opleverden, zijn heel energiezuinig. Ze zijn goed ge√Įsoleerd en voorzien van 'triple' glas. Ook voldoen ze aan de eisen van 'Nul op de Meter'. In een Nul op de meter-woning wordt het netto energieverbruik tot nu gereduceerd door energiebesparende en energieopwekkende voorzieningen. In de woningen in de Lindenlaan wordt energie opgewekt via zonnepanelen. Die energie kan direct gebruikt worden. Als er teveel energie wordt opgewekt, dan gaat dit terug naar het nutsbedrijf. Door de goede isolatie blijft het in de woning langer koel in de zomer en langer warm in de winter. Een hoger comfort dus. De apparatuur in de woningen is volledig elektrisch, er is geen gas meer in de woning aanwezig. Ook de warmte wordt elektrisch opgewekt. De woningen zijn vooraf vervaardigd in de fabriek. Dit gebeurde dichtbij, namelijk op het terrein van De Hoop in Terneuzen.

 

Rho Adviseurs voor leefruimte

Rho Adviseurs gaf ons advies over het zo goed mogelijk inpassen van de nieuwe woningen in de omgeving. Denkt u hierbij aan de gevelindeling, kleur- en materiaalgebruik, kap-vorm en ook aan de afscheiding van tuinen naar de straat. De architect gebruikt deze aanwijzingen vervolgens bij het ontwerp van de woningen.

Spero-1conceptwoningen van CascoTotaal

Voor de Lindenlaan ontwikkelde bouwkundig aannemer Leenhouts, samen met CascoTotaal en architectenbureau BuroSALT het Spero 1-woonconcept. Dit concept bestaat uit prefab woningen die Casco Totaal in de fabriek maakt en de aannemer (Leenhouts) op de bouwplaats alleen nog maar hoeft te monteren en af te werken. De nieuwe woningen zijn zeer energiezuinig en levensloopbestendig. De woning is geschikt om te slapen en te douchen op de begane grond. Verder worden zonnepanelen geplaatst, isoleren we de woningen goed en maken we gebruik van energiezuinige installaties om de woning te verwarmen en te ventileren.