Spring naar hoofd-inhoud

Huur betalen

Voor het wonen in één van onze huurwoningen betaalt u iedere maand huur. De huur betaalt u vooraf en op tijd. Volgens de huurovereenkomst moet u de huur voor de eerste van iedere maand aan Woongoed Zeeuws-Vlaanderen betalen.

Hoe kan ik betalen?
Het betalen van uw huur kunt u op twee manieren doen.

Betalen met automatisch incasso
De makkelijkste manier om uw huur te betalen, is via een automatische incasso. U geeft ons opdracht om elke maand automatisch het huurbedrag van uw rekening af te schrijven. Het voordeel hiervan is dat u zeker weet dat u altijd op tijd het goede bedrag betaalt. Bovendien kunt u het bedrag altijd laten terugboeken als u het niet eens bent met een automatische afschrijving.

Hoe regel ik een automatische incasso?
U kunt het machtigingsformulier telefonisch of per e-mail opvragen. Deze zenden wij u gratis toe.

Betalen via iDeal of internetbankieren
Als u de huur zelf overmaakt, vragen we u om over te stappen op automatische incasso. Vindt u het niet prettig om te betalen via een automatische incasso dan kunt u kiezen voor:

Ons bankrekeningnummer is NL59 BNGH 0285.1657.12. Het is belangrijk dat u bij een overschrijving altijd uw adres en/of het huurcontractnummer bij het betalingskenmerk vermeldt.

Huurprijs

Het huurbedrag dat u maandelijks betaalt, bestaat uit de kale huurprijs en servicekosten. De kale huurprijs is bepaald op basis van de kwaliteit van de woning. Elk jaar stellen wij de huurprijs opnieuw vast. U krijgt hierover van tevoren bericht. De servicekosten betaalt u voor zaken die met uw woning te maken hebben. Verrekenbare servicekosten zijn bijvoorbeeld de kosten voor gemeenschappelijke ruimten en het schoonmaken van portieken. De afrekening vindt telkens na afloop van het tijdvak plaats voor 1 juli. U krijgt dan ook informatie over de nieuwe tarieven. Niet verrekenbare servicekosten zijn bijvoorbeeld de kosten voor serviceonderhoud.

Verschil in huurprijzen
Wat zijn hiervan de oorzaken? Lees verder>>