Spring naar hoofd-inhoud
Naamloos document

Betaalbaar wonen

Woongoed Zeeuws-Vlaanderen houdt zo goed mogelijk het belang van de huurders voor ogen. Het verlagen van de woonlasten is hierin een belangrijk punt. Wij vinden het belangrijk dat wij als woningcorporatie iets kunnen betekenen voor mensen die geen dikke portemonnee hebben. Wij investeren in het duurzamer maken van onze woningen waardoor we de energielasten omlaag brengen. We brengen isolatie aan bij diverse woningen, plaatsen zonnepanelen en bij nieuwbouw van honderd procent neutrale woningen. Daarnaast beperken we de jaarlijkse huurverhoging zo veel mogelijk. Ook bieden we de mogelijkheid om in gesprek te gaan met een adviseur van Woonergie.

Wilt u zelf actief aan de slag met het verlagen van uw woonlasten? Lees dan verder op de volgende websites of vraag de woonkostenkrant of huurkrant bij ons op.

  • Woonenergie
  • Nibud
  • Woonkostenkrant; deze kunt u telefonisch of per e-mail bij ons aanvragen
  • Huurkrant;ook deze kunt u telefonisch of per e-mail bij ons aanvragen

Duurzaamheidspakket voor alle huurders

In samenwerking met WoonEnergie gaat Woongoed Zeeuws-Vlaanderen huurders meer bewust maken van hun energieverbruik. Het doel is meer besparen op het energieverbruik maar ook een bijdrage leveren aan een schoon milieu.

Naast onder andere het plaatsen van zonnepanelen en isolatie van gevels geven we huurders de mogelijkheid  energiebesparingsadviezen te ontvangen. Het project loopt al vanaf 1 oktober 2016. In eerste instantie als proef om te zien hoe het loopt. Het programma loopt samen met de tweejaarlijkse uitvoering van het servicepakket. Huurders kunnen op dat moment contact opnemen met WoonEnergie voor een quickscan en een energiebesparingsadviesgesprek. Als u deelneemt, kunt u als huurder vervolgens kiezen uit een energiebespaarbox of een slimme thermostaat. Met een slimme thermostaat kunt u het stoken in de woning optimaliseren. Omdat wij duurzaamheid erg belangrijk vinden, werken wij hier graag aan mee. Nadat u een afspraak heeft gemaakt met WoonEnergie ontvangt u direct een ‘Toon’, de slimme thermostaat,  of Bespaarbox. Wij hopen op deze manier een bijdrage te kunnen leveren aan een besparing in uw portemonnee.

Het project duurt zo’n twee jaar. Huurders ontvangen een brief met folder waarin we alles uitleggen. De Stichting Huurdersbelangen is nauw betrokken bij het project.

Meer informatie over WoonEnergie.