Spring naar hoofd-inhoud

Terneuzen, Argusvlinder Othene

Woongoed Zeeuws-Vlaanderen bouwde achttien nieuwe woningen aan de Argusvlinder in Othene. Het zijn duurzame tweelaagse woningen voor de doelgroep starters en herstarters. De bouw startte in augustus 2020 en de woningen zijn in mei 2021 opgeleverd.  

Starters en herstarters
De woningen zijn aantrekkelijk voor starters en herstarters vanaf 23 jaar. Dit zijn bijvoorbeeld jongeren die hun eerste woning zoeken of mensen die door een verandering in hun persoonlijke situatie op zoek zijn naar een andere woning. Uit onderzoek blijkt dat jongeren moeilijk aan een woning komen. Met name de groep met een middeninkomen. Afhankelijk van het inkomen is huurtoeslag mogelijk. Omdat de huurprijs van de woningen boven de jongerengrens (< 23 jaar) ligt, komen zij niet in aanmerking voor huurtoeslag. 

Bouwtraject
In de fabriek werden de casco's samengesteld. Ook vond er een gedeelte van de afbouw plaatst in de fabriek. In oktober 2020 startte het heiwerk en in november 2020 plaatste de aannemer de eerste casco’s op locatie voor de verdere afbouw. De casco’s werden gemaakt in de fabriek van De Hoop (Casco Totaal). Bouwgroep Peters bouwde de casco’s verder af.

Duurzaam
De energieprestatie van de woningen is hoog. Het zijn woningen met een energie prestatie coëfficiënt (EPC) van nul. Uiteraard heeft de uiteindelijke energierekening wel te maken met het verbruik van de huurder. Daarnaast is de woning gasloos.

Samenwerking
In het project Argusvlinder werkten we samen met projectontwikkelaar AM Wonen. Samen ontwikkelden wij de achttien huurwoningen. 

Meer informatie over de woning vindt u in de bijlage.