Spring naar hoofd-inhoud

Vogelwaarde, Hoeve La Salette

Realisatie vijf tiny houses

De tiny houses op het terrein van Hoeve La Salette in Vogelwaarde is een initiatief van de gemeente Hulst, het Leger des Heils en Woongoed Zeeuws-Vlaanderen. De bouw van de vijf kleine huisjes is een proefproject. Vlaandergroep ontwikkelde het ontwerp en bouwt ook de tiny houses. De infrastructuur wordt gerealiseerd door H4A.

Proefproject
Met deze tiny houses creëren de partijen een nieuwe voorziening tussen beschermd wonen in een instelling, en zelfstandig wonen in. De bewoners kunnen op deze manier zelfstandig wonen, maar met nog gedeeltelijk toezicht en begeleiding vanuit het Leger des Heils. De tiny houses zijn bedoeld voor mensen die nu in de groepswoning van La Salette verblijven en die zich voorbereiden om weer zelfstandig te gaan wonen in de samenleving. Alleen deze stap is soms net iets te groot. Om die reden is deze tussenstap bedacht.

Indeling
Vlaander Prefab BV ontwikkelde de tiny houses. De tiny houses zijn complete huisjes van ongeveer 40 m2 geschikt voor een één-/tweepersoonshuishouden. De woning bestaat uit een hal, keuken, woonkamer, slaapkamer en een badkamer. Daarnaast hebben de huisjes een eigen buitenberging.

Duurzaam
De tiny houses zijn boven de norm geïsoleerd en daardoor enorm energiezuinig. Een zonneboiler geeft warm water en de elektra wordt mede opgewekt door elf zonnepanelen per woning. Een infrarood elektrische vloerverwarming verwarmt de woning. De complete uitvoering is onderhoudsarm.

Stand van zaken

1 februari 2022

In Vogelwaarde zijn vandaag alle vijf de tiny houses geplaatst op het terrein van Hoeve La Salette. Vlaandergroep plaatste in samenwerking met H4A de compleet afgewerkte tiny houses.Na het plaatsen worden de woningen aangesloten op de nutsvoorzieningen en wordt het terrein nog ingericht. De sleutels reiken we op 1 april 2022 uit aan de bewoners van de vijf nieuwe tiny houses.

Stand van zaken

December 2021

Op dit moment wordt er hard gewerkt aan de vijf tiny houses die moeten komen op het terrein van Hoeve La Salette in Vogelwaarde. De tiny houses zijn complete huisjes van circa 40 m2 geschikt voor een één/tweepersoonshuishouden. De woning bestaat uit een hal, keuken, woonkamer, slaapkamer en een badkamer. Daarnaast hebben de huisjes een eigen buitenberging. Inmiddels zijn de huisjes volop in de afbouwfase. Vlaander Prefab BV werkt op dit moment aan het tegelwerk en het leggen van de vloerbedekking. Ook de zonnepanelen worden nu geplaatst en ze zijn bezig met het afwerken van de installatie- en elektrotechniek. Dit omvat het plaatsen en aansluiten van sanitair en het afmonteren van de elektrische installatie.