Spring naar hoofd-inhoud

Axel, Appartementen stichting ’t Huus

In juni 2020 leverde Woongoed Zeeuws-Vlaanderen negen nieuwe appartementen op aan de Zuivelstraat in Axel. Het voormalige pand van Woongoed Zeeuws-Vlaanderen (toen nog RZVW) verhuren wij al sinds 2017 aan stichting ’t Huus. Zij startte in het gebouw met dagbesteding voor mensen met een beperking. Elke dag komen hier zo’n 23 cliënten. Vanuit Woongoed Zeeuws-Vlaanderen kwam het initiatief om in de rest van het gebouw appartementen te realiseren voor cliënten van ’t Huus. ’t Huus was hierover erg enthousiast. Naast de appartementen realiseerden we ook een nieuwe kantoorruimte en een werkplaats voor houtbewerking. De ruimte voor de dagopvang is hetzelfde gebleven.

Oplevering
De verbouwing van het pand startte in augustus 2019 en de oplevering vond plaats in juni 2020. In samenwerking met Stichting ’t Huus startte in augustus 2019 aannemer H4A met het realiseren van de negen nieuwe appartementen voor jongeren met een verstandelijke en/of lichamelijke beperking. In juni 2020 leverden wij de appartementen op en ontving ’t Huus de sleutels. Momenteel zijn de bewoners en Stichting ’t Huus druk met de inrichting van de appartementen. Naar verwachting gaan de eerste bewoners er in september 2020 wonen.

Mooie appartementen
Alle appartementen hebben een andere indeling. De één is wat ruimer dan de ander of heeft een kamertje meer. Maar allemaal zijn het mooie ruime appartementen. De appartementen bevinden zich op de bovenverdieping van het gebouw.