Spring naar hoofd-inhoud

Nieuw Namen, Nobelplein

Op de locatie aan het Nobelplein in Nieuw Namen sloopten wij in 2019 twaalf verouderde huurwoningen. Met aannemer H4A bouw uit Goes stelden wij een plan op voor de nieuwbouw van vier grondgebonden energiezuinige huurwoningen. De huurwoningen vormen één blok van vier woningen en worden gekenmerkt door een eenlaagse vorm. De nieuwe woningen zijn ruim van opzet en alle vertrekken van deze woningen zijn gelegen op de begane grondvloer. Eind 2020 zijn de woningen opgeleverd.

Indeling woning
U komt binnen in de woning via een ruime hal waar zich de meterkast en het toilet bevinden. Vanuit de hal als centraal vertrekpunt kunt u rechtstreeks in de woonkamer met open keuken, de binnenberging (installatieruimte), de hoofdslaapkamer, een tweede slaapkamer en de badkamer bereiken. De tuinen worden standaard voorzien van erfscheidingen en een ruime buitenberging.

Energiezuinig
De woningen zijn energiezuinig waarbij veel aandacht uitgaat naar het installatieconcept, het isoleren van de buitenschil en het luchtdicht bouwen. De woningen zijn bijvoorbeeld verwarmd door vloerverwarming die aangestuurd is door een warmtepomp. Er is geen gasaansluiting meer noodzakelijk en aanwezig in deze woningen. De woningen zijn daarnaast voorzien van zonnepanelen die gesitueerd zijn op het platte dak van de woningen.

PIW-subsidie

Dit project werd mede mogelijk gemaakt door de PIW-subsidie (Provinciale Impuls Wonen) van de Provincie Zeeland. 

Projecten waarbij verouderde sociale huurwoningen worden gesloopt en er geen of minder woningen voor teruggebouwd worden, kunnen aanspraak maken op de PIW-subsidie. Met deze regeling wil de provincie het overschot aan oude woningen, die niet meer aan de moderne eisen voldoen, verminderen. Hierdoor kunnen huizen weer in waarde gaan stijgen en neemt de kwaliteit van de huizenmarkt en de leefbaarheid voor de omgeving en omwonenden toe.