Spring naar hoofd-inhoud

Alle woningen zijn inmiddels verhuurd!

Groede, Jhr. de Brauwstraat

Op de locatie aan de Jhr. de Brauwstraat in Groede zijn in 2019 tien verouderde huurwoningen gesloopt. Voor de locatie ontwikkelde aannemer H4A bouw uit Goes een plan voor de nieuwbouw van zes grondgebonden energiezuinige huurwoningen. de huurwoningen vormen één blok van zes woningen en worden gekenmerkt met eenlaagse vorm met kap. de nieuwe woningen zijn ruim van opzet. De woningen zijn eind 2020 opgeleverd.

Energiezuinig
De woningen beschikken over zonnepanelen, zijn goed geïsoleerd, luchtdicht gebouwd, worden verwarmd door vloerverwarming aangestuurd door een warmtepomp en zijn gasloos.

Indeling woning
U komt de woning binnen via een ruime hal waar zich de meterkast, het toilet en de trap naar de eerste verdiepingsvloer bevinden. Vanuit de hal kunt u de woonkamer met open keuken, binnenberging en de badkamer bereiken. Vanuit de woonkamer heeft u toegang tot de hoofdslaapkamer met doorloop naar de badkamer.Op de eerste verdiepingsvloer bevindt zich een ruime overloop met toegang tot een tweede slaapkamer, een toiletruimte en een installatieruimte. De tuinen worden standaard voorzien van erfscheidingen en een ruime buitenberging.

Duurzaam
De woningen zijn energiezuinig uitgevoerd waarbij veel aandacht uitgaat naar het installatieconcept, het isoleren van de buitenschil en het luchtdicht bouwen. De woningen worden bijvoorbeeld verwarmd door vloerverwarming die aangestuurd wordt door een warmtepomp. Er is geen gasaansluiting meer noodzakelijk en aanwezig in deze woningen. De woningen zijn daarnaast voorzien van zonnepanelen die gesitueerd zijn op het schuine dak van de woningen.

PIW-subsidie

Dit project werd mede mogelijk gemaakt door de PIW-subsidie (Provinciale Impuls Wonen) van de Provincie Zeeland. 

Projecten waarbij verouderde sociale huurwoningen worden gesloopt en er geen of minder woningen voor teruggebouwd worden, kunnen aanspraak maken op de PIW-subsidie. Met deze regeling wil de provincie het overschot aan oude woningen, die niet meer aan de moderne eisen voldoen, verminderen. Hierdoor kunnen huizen weer in waarde gaan stijgen en neemt de kwaliteit van de huizenmarkt en de leefbaarheid voor de omgeving en omwonenden toe.