Spring naar hoofd-inhoud

Sint Jansteen, Henri Dunantstraat

Op de locatie aan de Henri Dunantstraat in Sint Jansteen sloopten wij in 2019 twaalf verouderde huurwoningen. Hiervoor in de plaats bouwden we negen energiezuinige huurwoningen terug. Samen met aannemer H4A bouw uit Goes ontwikkelden wij een plan voor de nieuwbouw van negen grondgebonden energiezuinige huurwoningen. De huurwoningen zijn onderverdeeld in drie blokken met elk drie woningen en worden gekenmerkt door een eenlaagse vorm. De nieuwe woningen zijn ruim van opzet en alle vertrekken van deze woningen zijn gelegen op de begane grondvloer. De woningen zijn begin 2021 opgeleverd.

  Indeling
  U komt binnen in de woning via een ruime hal waar zich de meterkast en het toilet bevinden. Vanuit de hal als centraal vertrekpunt kunt u rechtstreeks de woonkamer met open keuken, de binnenberging (installatieruimte), de hoofdslaapkamer, een tweede slaapkamer en de badkamer bereiken. De tuinen worden standaard voorzien van erfscheidingen en een ruime buitenberging.

  Energiezuinig
  De woningen zijn energiezuinig uitgevoerd waarbij veel aandacht uitgaat naar het installatieconcept, het isoleren van de buitenschil en het luchtdicht bouwen. De woningen worden bijvoorbeeld verwarmd door vloerverwarming die aangestuurd wordt door een warmtepomp. Er is geen gasaansluiting meer noodzakelijk en aanwezig in deze woningen. De woningen zijn daarnaast voorzien van zonnepanelen die gesitueerd zijn op het platte dak van de woningen.

  PIW-subsidie

  Dit project werd mede mogelijk gemaakt door de PIW-subsidie (Provinciale Impuls Wonen) van de Provincie Zeeland. 

  Projecten waarbij verouderde sociale huurwoningen worden gesloopt en er geen of minder woningen voor teruggebouwd worden, kunnen aanspraak maken op de PIW-subsidie. Met deze regeling wil de provincie het overschot aan oude woningen, die niet meer aan de moderne eisen voldoen, verminderen. Hierdoor kunnen huizen weer in waarde gaan stijgen en neemt de kwaliteit van de huizenmarkt en de leefbaarheid voor de omgeving en omwonenden toe.