Spring naar hoofd-inhoud

Waterlandkerkje, Stuerboutstraat

Op de locatie aan de Steurboutstraat 104 t/m 107 in Waterlandkerkje sloopten we in 2019 al vier verouderde huurwoningen. In de tussentijd werd de locatie omgebouwd tot ecotuin. Dus een duurzame, met bloemen gevulde oase geschikt voor onder andere vlinders en bijen. Vanwege de vraag naar woningen besloten we op deze locatie toch een aantal woningen te bouwen. Voor de locatie is in nauwe samenwerking met de gemeente Sluis een nieuw plan ontwikkeld. Aannemer Heijmans werkte het plan voor de nieuwbouw van vier energiezuinige huurwoningen uit. De Heijmans huismerk huurwoningen vormen één blok van vier multifunctionele woningen bestaande uit een eenlaagse vorm met een kap. Ze worden met grote elementen in elkaar gezet. De multifunctionele woningen leverden wij op in het derde kwartaal van 2022.

Energiezuinig
De woningen zijn energiezuinig uitgevoerd waarbij veel aandacht uitgaat naar het installatieconcept, het isoleren van de buitenschil en luchtdicht bouwen. De woningen worden bijvoorbeeld verwarmd door vloerverwarming die aangestuurd wordt door een warmtepomp. Er is geen gasaansluiting aanwezig in deze woningen. Wel is een elektrische  radiator opgenomen in de badkamer voor extra comfort.

Indeling
De woningen aan de Marijkestraat bestaan uit twee verdiepingen. Beneden bevindt zich de hal, woonkamer, toilet, badkamer, keuken en één slaapkamer. Op de bovenverdieping vindt u één slaapkamer en een kleine badkamer met toilet. De woningen aan de Pironstraat bestaan uit één verdieping met een hal, badkamer, toilet, keuken, slaapkamer en woonkamer.

De artist impression geeft een zo goed mogelijk beeld van het bouwplan, maar is geen exacte weergave van het project.

Stand van zaken

Juni 2022

De woningen aan de Stuerboutstraat zijn zo goed als gereed. In juli leveren we de woningen op waarna zo snel mogelijk de sleutels uitgereikt worden aan de nieuwe bewoners.

Stand van zaken

Maart 2022

Voor de vier multifunctionele woningen aan de Stuerboutstraat in Waterlandkerkje is inmiddels de fundering compleet aangelegd. Ook de doorvoeren in de fundering liggen op hun plaats. Op dit moment worden de prefab betonwanden geplaatst. Naar verwachting leveren we de woningen medio 2022 op.