Spring naar hoofd-inhoud

Axel - Gezondheidscentrum

Realisatie van een gezondheidscentrum aan de De Ruyterstraat in Axel. In december 2016 vond de oplevering plaats. Woongoed Zeeuws-Vlaanderen was bij dit project betrokken als ontwikkelaar en nu als mede-eigenaar en verhuurder. 

Samen met verschillende partijen werkten we aan de ontwikkeling van een gezondheidscentrum in Axel. Vanuit het moderne en multifunctioneel gebouw wordt nu zorg verleent door diverse zorgverleners. Zij versterken elkaar door samen te werken, wat nog betere zorg oplevert.

Deelnemers

De deelnemers van het Gezondheidscentrum zijn:

  • Huisartsenpraktijken uit Axel: Samandar, Hoefman en Harskamp
  • Praktijk podotherapie De Smet
  • Mediq Apotheek Axel
  • Fysio- en manueel therapeut Van Doeselaar
  • ZorgSaam 
  • Gemeente Terneuzen.

Naast de deelnemers heeft ook het Centrum voor Jeugd en Gezin (CJG) met het consultatiebureau voor jeugdgezondheidszorg er een ruimte, evenals het welzijns- en maatschappelijk werk en de thuiszorg. Via de huisartsenpraktijken zijn onder andere specialisten van het ziekenhuis, de specialist ouderengeneeskundige, een diëtiste, een psycholoog, een diabetesverpleegkundige, een verloskundige en een logopediste betrokken. Met zoveel diverse aanbieders van gezondheids- en welzijnszorg onder één dak, biedt het Gezondheidscentrum een unieke mogelijkheid om de zorg voor de inwoners van Axel dichtbij te houden.

Meer informatie over het gezondheidscentrum.

Subsidie
De totstandkoming van het Gezondheidscentrum wordt mede mogelijk gemaakt door subsidie van provincie Zeeland.

Open dag op 9 september 2017

Op vrijdag 9 september is iedereen uit Axel en omgeving welkom bij de officiële opening. Hou voor het programma en meer informatie de website www.gezondheidscentrumaxel.nl  in de gaten, net als de huis-aan-huiskranten en websites van de betrokken partijen.