Spring naar hoofd-inhoud

Oostburg, Prins Mauritsstraat

Begin september 2023 startte H4A met de bouw van de nieuwe woningen aan de Prins Mauritsstraat in Oostburg. Op deze locatie staan nu vijf multifunctionele woningen die we in mei 2024 opleverden.

Voor de bouw van de huurwoningen ontwikkelden we met de aannemer een plan voor de nieuwbouw van vijf duurzame multifunctionele huurwoningen. De huurwoningen vormen één blok van vijf woningen en kenmerken zich door een eenlaagse vorm met kap. De nieuwe woningen zijn ruim van opzet.

Indeling woning
U komt de woning binnen via een ruime hal waar zich de meterkast en het toilet bevinden. Vanuit de hal kunt u naar de woonkamer met open keuken, de badkamer en de trap naar de verdieping. Vanuit de woonkamer heeft u ook toegang tot de slaapkamer en de binnenberging. Op de eerste verdiepingsvloer komt u vanaf de overloop op een tweede slaapkamer, een toiletruimte en een techniekruimte. 

Duurzaam
De woningen zijn energiezuinig uitgevoerd waarbij veel aandacht uitgaat naar het installatieconcept, het isoleren van de buitenschil en luchtdicht bouwen. De woningen worden verwarmd door vloerverwarming die aangestuurd wordt door een warmtepomp. De warmtepomp beschikt over een koelfunctie. De woningen zijn gasloos en er is een elektrische radiator opgenomen in de badkamer voor extra comfort. In de achtertuin plaatsen we erfscheidingen en paden. Ook voorzien we de tuinen van een ruim terras en een buitenberging.

PIW-subsidie

Dit project werd mede mogelijk gemaakt door de PIW-subsidie (Provinciale Impuls Wonen) van de Provincie Zeeland. 

Projecten waarbij verouderde sociale huurwoningen worden gesloopt en er geen of minder woningen voor teruggebouwd worden, kunnen aanspraak maken op de PIW-subsidie. Met deze regeling wil de provincie het overschot aan oude woningen, die niet meer aan de moderne eisen voldoen, verminderen. Hierdoor kunnen huizen weer in waarde gaan stijgen en neemt de kwaliteit van de huizenmarkt en de leefbaarheid voor de omgeving en omwonenden toe.