Spring naar hoofd-inhoud

Merten Broekaart

Mijn naam is Merten Broekaart en ik kom uit Kloosterzande. De maatschappelijke functie van een Zeeuws-Vlaamse woningcorporatie is iets dat mij erg interesseert, zeker ook omdat ik een huurder ben van Woongoed Zeeuws-Vlaanderen. Toen ik dus via de lokale media een vacature zag passeren voor de Maatschappelijke Adviesraad, heb ik hierop meteen gereageerd. En met succes.

Ik kijk er erg naar uit om actief betrokken te zijn bij een organisatie die een enorme impact heeft op het wonen in Zeeuws-Vlaanderen. Mijn interesses gaan vooral uit naar de beschikbaarheid van woningen voor de starters op de arbeidsmarkt. Jonge mensen, die vers van school komen en zich samen of alleen gaan huisvesten, moeten de kans krijgen om goed en betaalbaar te kunnen wonen. Dit in de buurt van hun werk, vrienden en familie.

Ook voor ouderen is het erg belangrijk dat er goede woonvoorzieningen zijn en hier is natuurlijk ook een grote maatschappelijke functie weggelegd voor Woongoed Zeeuws-Vlaanderen. Het toenemend aantal zorgbehoevende ouderen in Zeeuws-Vlaanderen in combinatie met grote veranderingen in de wetgeving, zorgen voor veel veranderingen. Ook voor deze mensen hoop ik via de MAR mijn steentje bij te dragen.

Als lid van de raadscommissie Ruimtelijke Ordening van de gemeente Hulst en als voorzitter van de lokale scouting probeer ik naast mijn dagelijkse werk ook maatschappelijk betrokken te zijn bij mijn omgeving. Als geboren Zeeuws-Vlaming ben ik trots op dit mooie stukje Nederland en als ik ergens mijn stempel op kan drukken om het beter te maken, dan zal ik dit zeker niet uit de weg gaan. De MAR sluit hier mooi op aan en biedt weer nieuwe kansen.

Met vriendelijke groet,

Merten Broekaart