Spring naar hoofd-inhoud

Koos de Zeeuw

Wie is Koos de Zeeuw?
Ik ben gepensioneerd voormalig directeur-bestuurder van verzorgingshuizen Bachten Dieke in Terneuzen en Vremdieke in Hoek. Ik groeide op in Goes. Ik ging daar naar de middelbare school en volgde verschillende opleidingen in de zorg en verpleging. Daarna volgde ik diverse non-profit management opleidingen. Sinds ruim dertig jaar woon en werk ik in Zeeuws-Vlaanderen, een heel verschil met ‘de overkant’. Na ruim dertig jaar in Hoek te hebben gewoond, vonden we een nieuw stekje in Othene, Terneuzen. Ik ben ruim veertig jaar getrouwd en samen hebben we een dochter en inmiddels een kleinzoon die in Canada het geluk vonden.

Motivatie
Door het werken in de ouderen- en gehandicaptenzorg was ik ook veel bezig met de factor wonen. Juist ook voor deze mensen is ‘goed’ wonen een belangrijk gegeven. Helaas is er voor deze doelgroepen niet altijd zo’n woonplek voor handen. Essentieel voor alle mensen is dat zij gekend, erkend en herkend willen worden op een plaats en in een omgeving waarin zij zich comfortabel voelen. Dat is de ware welzijnsfactor. Woongoed Zeeuws-Vlaanderen staat onder de huidige wet- en regelgeving voor een grote uitdaging een gepast aanbod te doen aan alle woningzoekenden van allerlei pluimage, ga er maar aan staan! Vanuit mijn achterliggende kennis en maatschappelijke betrokkenheid, heb ik gereageerd op de vacature binnen de Mar. Ik vertrouw er op dat binnen deze organisatie de professionals en vrijwilligers het zelfde doel voor ogen hebben; Een optimale woonplek bieden aan allen die daar om vragen en recht op hebben. Momenteel ben ik ook lid van de WMO-adviesraad van de gemeente Terneuzen.

Vrije tijd
Als hobby studeer ik sinds enkele jaren filosofie. Ik zie dit als een manier om de wereld op een andere wijze te bezien en de bovenkamer te blijven prikkelen. Daarnaast wandelen en fietsen we dagelijks. We maken ook mooie reizen met als favoriet Latijns-Amerika en historisch Spanje. Maar van Nieuw Zeeland hebben we erg genoten en natuurlijk gaan we graag op familiebezoek in Canada. Een mooie zonsopgang aan de kreek met een hengeltje in de hand vind ik ook prachtig!