Spring naar hoofd-inhoud

Even voorstellen…… Marco van Dorst

Mijn naam is Marco van Dorst en ik woon in Lamswaarde. Tijdens en na mijn studie heb ik twintig jaar in Rotterdam vertoefd. Inmiddels ook weer bijna twintig jaar geleden ben ik samen met vrouw Ellen en dochters Mara en Mila teruggekeerd naar onze Zeeuws-Vlaamse wortels.

Ervaring in de corporatiewereld
Ik heb jarenlang voor de corporatiesector gewerkt. Eerst vanuit koepelorganisatie Aedes en later als zelfstandig adviseur. Ik ben ooit zelfs een tijdje plaatsvervangend voorzitter geweest van de voorloper van de MAR van Woongoed Zeeuws-Vlaanderen.

Maatschappelijk betrokken
Ik draag graag mijn maatschappelijke steentje bij. Ik draaide tien jaar actief mee in de dorpsraad van Lamswaarde, waarvan vijf jaar als voorzitter. Daarnaast was ik een jaar of vijf met veel plezier actief voor Omroep Hulst als presentator. Verder organiseer ik met een geweldig team al jaren Zomerfilm Hulst. Ik ben ook actief met de opvang en integratie van vluchtelingengezinnen in ons dorp. En sinds twee jaar rijd ik als een blije chauffeur in de gemeente Hulst rond op de buurtbus. Ik ben ook actief in Stichting Madocke, die boekenmarkten organiseert voor het goede doel. Tenslotte ben ik onafhankelijk voorzitter van het OPOV (Overleg Platform Openbaar Vervoer) Zeeland, het platform dat de belangen van reizigers in het OV in Zeeland vertegenwoordigt bij Provincie, Connexxion en WSF. Kortom, ‘maatschappelijk’ zit wel in mijn DNA. In combinatie met mijn affiniteit met de sector én met Woongoed Zeeuws-Vlaanderen maakt dat ik heel veel zin heb om via de MAR mijn steentje bij te dragen aan goede sociale huisvesting in Zeeuws-Vlaanderen.