Spring naar hoofd-inhoud

Wat te doen bij overlijden hoofdhuurder?

Als iemand in uw omgeving overlijdt, dan is dat een ingrijpende gebeurtenis. Als nabestaande moet u van alles regelen. Ook het voortzetten of opzeggen van de huurovereenkomst.

Medehuurder
Als de hoofdhuurder overlijdt, dan wordt de medehuurder automatisch hoofdhuurder. Dit geldt zowel voor een achterblijvende echtgenoot als voor een medehuurder in een andere samenlevingsvorm. De huurovereenkomst blijft geldig en de medehuurder wordt hoofdhuurder. Vraagt u in dit geval wel zo snel mogelijk een naamswijziging aan, zodat wij er voor kunnen zorgen dat het huurcontract op uw naam komt te staan. 

Zorg dat u de volgende documenten bijsluit:

  • kopie overlijdensakte;
  • kopie identiteitsbewijs van de huurder die het huurcontract wil voortzetten.

Medebewoner
Bent u medebewoner, maar staat u niet op het huurcontract als medehuurder? En u wilt wel in de woning blijven wonen? In dat geval kunt u een aanvraag indienen om huurder te worden. Dat kan tot zes maanden na het overlijden van de hoofdhuurder. Hieraan zijn wel voorwaarden verbonden. Neem voor meer informatie hierover contact op met Team Verhuur & Informatie.

Ontvangt u huurtoeslag?
Als één van de huurders overlijdt, kan dat van invloed zijn op de huurtoeslag. Bijvoorbeeld omdat het gezamenlijk inkomen verandert. Op de website van de Belastingdienst kunt u hier meer over lezen.

Wilt u meer informatie over dit onderwerp, neem dan contact op met team Verhuur & Informatie via telefoonnummer 0115-636000.