Spring naar hoofd-inhoud

Voortgang bouw vijf tiny houses bij Hoeve la Salette in Vogelwaarde

Op dit moment wordt er hard gewerkt aan de vijf tiny houses die moeten komen op het terrein van Hoeve La Salette in Vogelwaarde. De tiny houses zijn complete huisjes van circa 40 m2 geschikt voor een één/tweepersoonshuishouden. De woning bestaat uit een hal, keuken, woonkamer, slaapkamer en een badkamer. Daarnaast hebben de huisjes een eigen buitenberging. Inmiddels zijn de huisjes volop in de afbouwfase. Vlaander Prefab BV werkt op dit moment aan het tegelwerk en het leggen van de vloerbedekking. Ook de zonnepanelen worden nu geplaatst en ze zijn bezig met het afwerken van de installatie- en elektrotechniek. Dit omvat het plaatsen en aansluiten van sanitair en het afmonteren van de elektrische installatie. Naar verwachting plaatsen we de tiny houses begin februari 2022.

Duurzaam
De tiny houses zijn boven de norm geïsoleerd en daardoor enorm energiezuinig. Een zonneboiler geeft warm water en de elektra wordt mede opgewekt door elf zonnepanelen per woning. Een infrarood elektrische vloerverwarming verwarmt de woning. De complete uitvoering is onderhoudsarm.

Inititiatief
De bouw van de huisjes is een initiatief van het Leger des Heils, de gemeente Hulst en Woongoed Zeeuws-Vlaanderen. Vlaander Prefab BV ontwikkelde het ontwerp en bouwt ook de tiny houses. H4A realiseert de infrastructuur en het leiding- en kabelwerk. Met deze tiny houses creëren de partijen een nieuwe voorziening tussen beschermd wonen in een instelling en zelfstandig wonen in. De bewoners kunnen op deze manier zelfstandig wonen, maar met nog gedeeltelijk toezicht en begeleiding vanuit het Leger des Heils. 

Terug