Spring naar hoofd-inhoud
Naamloos document

Vluchtelingenwerk Hulst

Vanwege ruimtegebrek aan de locatie in de Tabakstraat ging Vluchtelingenwerk op zoek naar extra ruimte. Woongoed Zeeuws-Vlaanderen bood deze oplossing. Vluchtelingen die in de gemeente Hulst komen wonen, kunnen hier zelf hun meubels kiezen. Ze krijgen wel een budget van de gemeente om een huis in te richten, maar meestal is dit al zo goed als besteed na stoffering van de woning. Deze mensen zijn dan ook erg blij dat ze hier meubels kunnen halen. Ook staat er bijvoorbeeld servies en speelgoed.

Begeleiding
Vluchtelingenwerk zorgt niet alleen voor een woning en meubels. Zij zijn een jaar lang betrokken bij het gezin. Deze begeleiding is gericht op de integratie van de bewoners. “We gaan iedere week een keer op huisbezoek. Na dit jaar kunnen ze nog altijd terecht bij ons met vragen. Wij zijn vanaf het begin betrokken bij de huisvesting. We proberen ook altijd kennis te maken met de naaste buren maar dit lukt helaas niet altijd. Komen er bij u in de buurt vluchtelingen wonen, dan kunt u met vragen altijd contact opnemen met Vluchtelingenwerk Hulst. Deze nieuwe bewoners komen uit een andere cultuur en spreken meestal nog geen Nederlands. Wij snappen dat dit problemen kan opleveren. Als u contact met ons opneemt, dan helpen wij u met het gesprek met uw nieuwe buren. Op deze manier kunnen we onbegrip voorkomen.

Vrijwilligerswerk
Stichting Vluchtelingenwerk zoekt nog vrijwilligers! Kijk de website van de stichting voor meer informatie. Ook zijn ze hard op zoek naar iemand die af en toe wil helpen met het ophalen en sorteren van meubels.

Heeft u meubels over?
Neem dan contact op met Vluchtelingenwerk zodat we hierover afspraken kunnen maken.

Terug