Spring naar hoofd-inhoud

Vaststellen energielabels

Woongoed Zeeuws-Vlaanderen vindt duurzaam en prettig wonen belangrijk. Buiten dat is het vanuit de overheid verplicht om voor elke huurwoning het energielabel te bepalen. Daarom stelt EP labels & advies de energielabels vast voor onze woningen. Misschien heeft u al eens contact gehad met een van de adviseurs of zijn zij bij u langs geweest. Amy van Gool, accountmanager bij EP labels & advies, vertelt hierover meer.

Wat betekent het energielabel?
Het energielabel geeft u en ons inzicht in de duurzaamheid van uw woning. Amy: “Wij beoordelen de bouwkundige staat van onder andere vloeren, daken en muren en ramen. Daarnaast kijken we ook naar installaties zoals de Cv-ketel of warmtepomp. Met de verzamelde informatie stellen wij het energielabel op. Op basis van uw energielabel kan Woongoed Zeeuws-Vlaanderen besluiten om verduurzamingsmaatregelen te treffen waardoor uw wooncomfort vergroot wordt. Het energielabel is tien jaar geldig.”

Wie is EP labels & advies?
EP labels & advies verzorgt de energielabels voor onze huurwoningen. “Wij hebben hierin al meer dan vijftien jaar werkervaring. Ons team bestaat uit zes vakbekwame adviseurs en een ondersteunend team. EP labels & advies staat voor kwaliteit en eerlijkheid en voert met die insteek al haar projecten uit”, vertelt Amy trots.

Afspraak maken
EP labels & advies maakt zelf een afspraak met u. “We stellen meerdere mogelijkheden aan u voor. Mocht dit toch niet uitkomen, dan nemen we op een later moment opnieuw contact met u op. We vragen u wel vriendelijk om mee te werken. Een opname duurt vaak tussen de tien en twintig minuten. Soms duurt de opname langer, maar de adviseur is bijna altijd binnen een uur klaar.”

We komen bij iedereen langs 
“Het is wettelijk verplicht om een woning te bezoeken om het energielabel af te kunnen geven. Uw woning kan identiek zijn of identiek lijken, maar voor het bepalen van het energielabel nog steeds afwijken van uw buren. Bijvoorbeeld als u een andere Cv-ketel heeft. Deze verschillen kunnen wij alleen vaststellen als de adviseur bij u langskomt.”

Tocht in de woning  
“We krijgen veel vragen over tocht. Want hoe kan het dat uw woning een goed energielabel heeft, maar veel tocht? De adviseur kijkt naar ongeveer 150 vaste indicatoren in uw woning om het energielabel op te stellen, maar bijvoorbeeld tocht kan daar niet bij horen omdat het veranderlijk is. Het energielabel geeft geen indicatie van (persoonlijk) energieverbruik.

In 2024 gaan wij met veel plezier weer verder met ons werk in Zeeuws-Vlaanderen. Eén van onze adviseurs op de foto kan dan bij u langskomen. Zij kunnen zich legitimeren met hun werknemerspas. Mocht u een vraag of opmerking hebben dan kunt u altijd contact met ons opnemen via info@ep-labels.nl of 085-0161769“, vertelt Amy tot slot. 

Terug