Spring naar hoofd-inhoud

Uitreiken boompjes gemeente Terneuzen

Een groene en gezonde leefomgeving
Op 8 en 10 december worden ruim 3.500 jonge boompjes uitgereikt aan 675 tuinbezitters in de gemeente Terneuzen. In september al konden tuinbezitters de boompjes bestellen. Nu worden in heel de provincie de 16.000 gratis boompjes uitgedeeld. Deze uitdeelactie is een initiatief van ZMF, Stichting Landschapsbeheer Zeeland en Velt Zeeuwse Eilanden.

Klimaatverandering
Op donderdag 8 december zal wethouder Laszlo van de Voorde (transities klimaat en duurzaamheid) de eerste boompjes uitreiken. De aanplant van deze bomen maakt de leefomgeving groen en gezond. Daarnaast is klimaatadaptie tegenwoordig een populair woord. Dit betekent dat we de omgeving aanpassen aan het veranderend klimaat. Tegels in de tuin vervangen voor groen zorgt er bijvoorbeeld voor dat regenwater beter afgevoerd wordt. Ook zorgen de bomen voor verkoeling op warme dagen en houden de wortels het vocht in de bodem langer vast wat weer belangrijk is in langere periodes van droogte.

Bijdrage
Woongoed Zeeuws-Vlaanderen vindt een groene, leefbare woonomgeving erg belangrijk. En ook duurzaamheid heeft volop onze aandacht. Om die reden steunden wij het verzoek vanuit de gemeente Terneuzen en deden wij een bijdrage vanuit ons leefbaarheidsfonds om dit mooie initiatief te steunen.

Terug