Spring naar hoofd-inhoud

Stijging energieprijzen: waar kunt u op letten?   

De stijging van de energieprijzen raakt iedereen. Gas en elektriciteit worden steeds duurder. Veel mensen kunnen hun energierekeningen moeilijk betalen. Helaas kan dit ook u treffen. Wat kunt u, naast u bewust te zijn van uw energieverbruik, zelf doen?

Aanpassen termijnbedrag
Belangrijk is dat u let op het termijnbedrag dat u betaalt aan uw energieleverancier en of dit nog overeenkomt met uw daadwerkelijke energieverbruik. Verwacht u meer te moeten betalen, pas het bedrag dan tijdig aan. Zo voorkomt u een flinke naheffing. Informeer bij uw energieleverancier als u er zelf niet uitkomt.

Eenmalige energietoeslag
Wellicht is het voor u mogelijk om eenmalig de energietoeslag aan te vragen. Vanwege de stijgende energieprijzen helpt de overheid hiermee mensen met een lager inkomen. De energietoeslag bedraagt maximaal 800 euro per huishouden. Ligt uw inkomen rond het sociaal minimum, dan kunt u de energietoeslag aanvragen bij de gemeente waar u woont. Twijfelt u of u hierop recht heeft? Neem dan contact op met de gemeente. Wilt u meer weten over de energietoeslag? Kijk dan op de website van de gemeente of van de Rijksoverheid: www.rijksoverheid.nl.

Aanvragen energietoeslag

Gemeente Terneuzen
Inwoners binnen de gemeente Terneuzen met een laag inkomen kunnen een eenmalige energietoeslag krijgen. Aan-z heeft besloten om extra zittingen op verschillende dagen en locaties te organiseren waarop ze u kunnen helpen de aanvraag in te vullen.

De data en locaties van deze dagen zijn:

Maandag 4 juli           Kantoor Aan-Z, Axel

Woensdag 6 juli          De Statie, Sas van Gent

Vrijdag 8 juli                Oudelandse Hoeve, Terneuzen

Gemeente Hulst en Sluis
Woont u in een van deze gemeenten? Informeer dan bij Hulst voor Elkaar, Porthos Sluis of Jota Oostburg.

Gemeente Hulst
Hulst voor Elkaar 0114-684700

Gemeente Sluis
Porthos Sluis 140117
Jota Oostburg 0117-308154

 

 

Terug