Spring naar hoofd-inhoud

Opvangplekken voor Oekraïense vluchtelingen

Woongoed Zeeuws-Vlaanderen stelt in nauw overleg met de gemeente Hulst per direct huurwoningen beschikbaar voor Oekraïense vluchtelingen. Het gaat om een voormalige groepswoning voor Tragel aan de Kastanjelaan (nummer 9, 11 en 13) in Sint Jansteen. Op dit moment worden voorbereidingen getroffen voor de opvang van waarschijnlijk moeders en kinderen voor een periode van minimaal drie en maximaal zes maanden. De verwachting is dat in de loop van de komende weken de eerste vluchtelingen hun intrek nemen in het pand.

“Het spreekt voor zich dat we in deze verschrikkelijke situatie doen wat in onze macht ligt om te helpen”, aldus directeur-bestuurder Ralph van Dijk. Die hulp betekent concreet het beschikbaar stellen van huurwoningen, zoals nu in Sint Jansteen. Ook met overige Zeeuws-Vlaamse gemeenten is Woongoed in overleg voor het aanbieden van woningen als opvanglocatie. Het gaat daarbij om woningen die normaal gesproken (nog) niet in de verhuur zouden komen. Zoals sloopwoningen die tijdelijk kunnen worden bewoond en woningen waarvoor plannen zijn om deze ingrijpend te renoveren. Dit gaat dus niet ten koste van het reguliere woningaanbod.

Zijn de vluchtelingen eenmaal aangekomen op de opvanglocatie, dan draagt de gemeente zorg voor de begeleiding van deze vluchtelingen. De gemeente en Woongoed blijven met elkaar in nauw contact over het verloop en de duur van de opvang. “In de tussentijd hopen we dat we er gezamenlijk (organisaties, instanties en de buurt) voor kunnen zorgen dat deze groep mensen zich welkom voelt. Want dat verdienen zij en is het minste wat wij kunnen doen”, aldus Ralph van Dijk.

Terug