Spring naar hoofd-inhoud

Opknapbeurt tuintjes Pallas Oostburg

Half oktober startte hovenier Sandee met de aanpak van de tuintjes aan de Pallas in Oostburg. In de loop van de jaren waren nagenoeg alle tuinen en de groenvoorziening in de wijk uitgegroeid tot één wildernis. Voor nieuwe bewoners al jaren een onbegonnen klus om hiervan iets moois te maken waardoor de wildernis alleen maar groter werd.

Leefbaarheid
De leefbaarheid in deze wijk scoorde laag waardoor we een jaar geleden in samenwerking met de gemeente Sluis een concreter onderzoek uitvoerden gericht op de Pallas. Hiervoor voerden we persoonlijke gesprekken door middel van een enquête. Hieruit kwam naar voren dat de tuinen en de groenvoorziening slecht onderhouden werden om eerder genoemde reden. Dus een vicieuze cirkel. Naar aanleiding hiervan maakten we een start met dit tuinproject.

Goed voor elkaar
Samen met de bewoners kozen wij ervoor om hieraan iets te doen. In de Pallas bezitten we zo’n vijftig woningen waarvan ongeveer 2/3 van de huurders een tuin heeft. De meeste huurders doen mee aan dit tuinproject. Sandee verwijderde als eerste de bomen en struiken en legde vervolgens een onderhoudsvriendelijke tuin met grind en een laag haagje aan. Hierdoor krijgt de wijk weer een ‘open’ leefbare uitstraling. We hopen dat huurders door dit project er zelf weer een blijvende gezellig buurt van kunnen maken. Het zou helemaal mooi zijn als bewoners elkaar hierdoor op gaan zoeken, een wijkgevoel. Dit zoals tijdens de start van het tuinproject bij de koffiekar van Perquin Coffees. Hier spraken de bewoners onder het genot van een bakje koffie of thee over het tuinproject. Inmiddels zijn de werkzaamheden ver afgerond. De bewoners zijn zeer tevreden met deze aanpak en hun nieuwe tuintje.

Terug