Spring naar hoofd-inhoud

Ontmoetingen

Ontmoeting, dat is het eerste woord dat me te binnen schiet als ik het voorwoord van het WoongoedNieuws ga schrijven. Misschien is het omdat we zo langzaamaan weer richting de kerstperiode gaan waarin hopelijk veel ontmoetingen kunnen plaatsvinden.

Persoonlijke gesprekken
Maar misschien komt het ook wel omdat we in de afgelopen periode enkele ontmoetingen organiseerden tussen huurders en medewerkers van Woongoed Zeeuws-Vlaanderen. Voor het maken van ons nieuwe koersplan hebben we in persoonlijke gesprekken met huurders informatie opgehaald over onder andere de leefbaarheid in wijken, de energielasten en de bereikbaarheid van Woongoed Zeeuws-Vlaanderen. Moeten we de publieksbalies opnieuw openen of kan het meeste ook telefonisch en is, wanneer nodig, een afspraak op locatie een goed alternatief? De meeste huurders vinden telefonisch contact het prettigst. De jongere doelgroep kiest voor de website of zou een app wel handig vinden.

Huurdersbijeenkomsten
Ook de SHB (Stichting Huurdersbelangen) organiseerde in alle drie de gemeenten ontmoetingen met hun achterban. Hiermee wilden zij onderwerpen ophalen waarover zij de komende periode met Woongoed Zeeuws-Vlaanderen gesprekken kunnen voeren. De bijeenkomsten werden goed bezocht. We merkten alleen ook dat er huurders op afkwamen met praktische vragen voor Woongoed Zeeuws-Vlaanderen. Denk aan een lekkende kraan tot klachten over rommelige tuinen van buren en vragen over nieuwbouwplannen in een bepaalde kern. Deze vragen zijn allemaal doorgegeven aan de betreffende medewerkers van Woongoed Zeeuws-Vlaanderen.

Bereikbaar
Wellicht zit in deze twee ervaringen ook wel het antwoord op de vraag waarmee wij worstelen als het om onze publieksbalies gaat. Een goede telefonische en digitale bereikbaarheid vormt de basis. Bezoek op locatie als huurders dat wensen. En verspreid over het jaar drie avonden waarbij huurders en medewerkers van Woongoed Zeeuws-Vlaanderen elkaar ontmoeten om praktische vragen die spelen te beantwoorden en zo mogelijk direct op te lossen. Dit idee willen we in 2023 uitproberen. Ontmoeten we u dan ook?

Ik wens u fijne feestdagen met vele mooie ontmoetingen!

Ralph van Dijk
Directeur/bestuurder Woongoed Zeeuws-Vlaanderen

Terug