Spring naar hoofd-inhoud

Onderhoud Generaal Meijerflat in Axel

De Generaal Meijerflat is gebouwd in 1964. Om de flat ook in de toekomst goed bewoonbaar te houden, starten we binnenkort met een pilot. Heel het complex wordt tegelijkertijd aangepakt. Dit uiteraard in goed overleg met de bewoners. Ruim 80% van de bewoners zijn enthousiast over het verbeteren van hun woning. Minimaal 70% toezeggingen hadden we nodig om zo’n groots project te mogen uitvoeren. In het appartementencomplex start begin maart het onderhoud aan de appartementen en het gebouw zelf. De werkzaamheden zorgen ervoor dat het wooncomfort en leefklimaat verbeteren. Ook maken we de appartementen energiezuinig zodat ze weer voldoen aan de eisen van deze tijd. Gaat alles goed dan volgen er meerdere appartementencomplexen.

Onderhoud
Wij vinden het belangrijk dat huurders comfortabel wonen in onze huurappartementen. De huidige appartementen zijn inmiddels verouderd en voldoen niet meer aan de (energiezuinige) eisen van deze tijd. Door het groot onderhoud kunnen de bewoners ook de komende jaren met veel plezier blijven wonen in de flat.

Comfortabeler en energiezuiniger
De energie labels van de appartementen verhogen we naar label A++ (en meerdere appartementen zelfs naar BENG, dus A+++.  De appartementen worden hierdoor energiezuiniger waardoor bewoners minder energie verbruiken. Dit is weer beter voor het milieu. Daarnaast wordt het leefklimaat in de appartementen comfortabeler. Door betere isolatie blijven de appartementen koeler in de zomer en warmer in de winter en door een mechanische ventilatie worden de appartementen steeds ververst van luchtstroom! Dat voelt behaaglijker. Om dit te realiseren plaatsen we PV panelen op en aan het gebouw, vervangen we de dakisolatie en verruilen we de traditionele, op gas gestookte, verwarming voor elektrische verwarming.       

Moderniseren appartementen
In alle appartementen vervangen we de keuken, badkamer en het toilet. Ook is de ventilatie in de badkamers aan verbetering toe. Daarnaast pakken we de binnenriolering aan. De werkzaamheden bestaan voornamelijk uit het herstellen van de binnenriolering en het veranderen van de manier van verwarmen: van cv-ketel naar full-elektrisch. Omdat we de CV ketel verwijderen, krijgen bewoners ook meer ruimte in de keuken en dan vooral op het keukenblad. Ook brengen we een afzuigkap standaard boven de elektrische kookplaat aan en verwijderen we de gasaansluiting, zowel in de keuken als in de meterkast.

Het gebouw
Ook de buitenkant van het gebouw knappen we op. Er wordt geschilderd en alles wordt grondig schoon gemaakt. Daarnaast krijgen ook de bergingsgangen en het trappenhuis een opknapbeurt en vervangen we de postkasten.

Terug