Spring naar hoofd-inhoud

Groot onderhoud Grote Beer Oostburg

Onlangs zijn we in de woningen aan de Grote Beer gestart met het uitvoeren van groot onderhoud en het toepassen van duurzaamheidsmaatregelen. Als woningcorporatie hebben wij de taak om al onze huurwoningen te verduurzamen. We plaatsen al enkele jaren zonnepanelen op woningen, isoleren gevels en daken en passen energiebesparende maatregelen toe in bestaande woningen. Als maatschappelijk betrokken organisatie vinden wij duurzaamheid erg belangrijk. Daarnaast hebben we als woningcorporatie te maken met de duurzaamheidsopgave vanuit het Rijk. Al onze woningen moeten in 2050 CO2 neutraal zijn. Dit betekent dat nagenoeg al onze woningen gasloos zijn tegen die tijd. Dit is goed voor het milieu en u bespaart op de energielasten. Uiteraard gebeurt dit in fases.

Efficiënt werken
Na de Generaal Meijerflat en de Kanaalkadeflat, beiden in Axel, zijn nu dan de 24 woningen in de Grote Beer aan de beurt. Om efficiënt te werken, voeren we het onderhoud en de duurzaamheidsmaatregelen allemaal in één keer uit. Bewoners hebben dan maar één keer overlast. Om nog slimmer te werken, voeren we het werk complexmatig uit. Dus per straat of woongebouw. Het clusteren van deze werkzaamheden bevalt goed, zo zijn de woningen weer helemaal in orde voor de komende jaren.

Wat gaan we doen?
De manier van verwarmen wordt anders: van cv-ketel naar elektrische radiatoren en voor warm water een elektrische boiler. Hiervoor brengen we zonnepanelen en spouwmuur- en dakisolatie aan, plaatsen we HR++ beglazing, tochtprofielen en een mechanische ventilatie unit. Daarnaast vernieuwen we zo nodig de badkamer en de keuken en krijgt de buitenkant van het complex een opknapbeurt zodat deze weer een moderne frisse uitstraling krijgt.

Aanpak
Het onderhoud wordt uitgevoerd per twee woningen. In het woongebouw zijn twee volledig ingerichte woningen aanwezig. Hier kunnen bewoners terecht tijdens de werkzaamheden in hun eigen woning. Daarnaast zijn er ook nog twee ‘rustwoningen’ waar bewoners de rust kunnen opzoeken tijdens de werkzaamheden of bij veel lawaai. We hopen met minimale overlast de bewoners straks van een zo goed als nieuwe woning te voorzien.

Terug