Spring naar hoofd-inhoud

Duurzaamheidsmaatregelen voor vijf woningen in Ghistelkerke

In vijf woningen in Ghistelkerke brachten we duurzaamheidsmaatregelen aan. Deze werkzaamheden zijn inmiddels afgerond.

Proefproject
Als proefproject zijn de woningen voorzien van een hoog-temperatuur-warmtepomp waardoor ze nu helemaal gasloos zijn. Eerder waren de woningen al geïsoleerd. De hoog- temperatuur-warmtepomp verwarmt tot 60º C, met een gewone warmtepomp is dat 30º C. De radiatoren die in het huis zitten, konden daardoor blijven hangen. Bij een warmtepomp van 30º C moeten ook deze vervangen worden. Het plaatsen van de hoog-temperatuur-warmtepompen is een proefproject om te kijken wat deze warmtepomp precies doet.

Zonnepanelen
Voor de stroomvoorziening van de warmtepomp zijn er zes nieuwe zonnepanelen gelegd. De zes zonnepanelen die al op de zuidkant lagen, zijn verplaatst naar de noordkant. Daarna zijn er zes nieuwe zonnepanelen gelegd op de zuidkant.

Energiekosten
Omdat de panelen nog niet veel opleveren door het seizoen en omdat in de winter de kachel veel aanstaat, valt de energierekening nu nog hoger uit. Maar we verwachten dat de opbrengst van de panelen in de zomer deze kosten weer goedmaken. De ZVU voerde de werkzaamheden uit en houdt het komende jaar de effecten van de warmtepomp goed in de gaten.

Terug