Spring naar hoofd-inhoud

Doorstromen huurders

Woongoed Zeeuws-Vlaanderen vindt het belangrijk dat mensen fijn kunnen wonen in een woning die past bij hun gezinssituatie of levensfase. Dit betekent dat het een weloverwogen keuze kan zijn om te verhuizen, ofwel ‘door te stromen’ naar een woning die beter past bij de persoonlijke situatie op dat moment. Het is goed om af en toe na te denken over de mogelijkheden. Bijvoorbeeld om als senior te overwegen om te verhuizen naar een kleinere woning. Uit gesprekken met verschillende senioren blijkt dat zij soms niet goed weten hoe ze zoiets moeten aanpakken of opzien tegen een verhuizing. Ook denkt niet iedereen bewust na over de mogelijkheden.

Onderzoek
Onze stagiaire Eline de Baare is bezig met een onderzoek naar doorstroming. Eline: “Voor mijn studie Social Work aan de HZ in Vlissingen moet ik een onderzoek uitvoeren. Dit doe ik bij Woongoed Zeeuws-Vlaanderen. Mijn onderzoek gaat over het doorstromen van ouderen op de woningmarkt. Ik onderzoek hoe Woongoed Zeeuws-Vlaanderen oudere huurders kan ondersteunen in de overstap van een eengezinswoning naar een seniorenwoning. Het ‘doorstromen’ is een veel besproken onderwerp in Nederland. Dit komt omdat de doorstroming van ouderen grote invloed heeft op de woningmarkt. Als oudere mensen verhuizen naar een seniorenwoning, dan komt er vaak een eengezinswoning vrij. In deze woning kan dan weer een jong gezin met kinderen wonen, die misschien weer verhuizen vanuit een appartement. Dit appartement komt dan weer vrij voor jongeren. Juist omdat het voor iedereen wat bijdraagt, vind ik het een interessant onderwerp.”

Doe mee!
“Ik kom graag in contact met huurders van Woongoed Zeeuws-Vlaanderen die willen doorstromen of al in dit traject zitten én die graag willen meewerken aan een interview. Dit gaat dan vooral over 65-plussers die kleiner willen gaan wonen. Blijkt na het interview dat u daadwerkelijk wilt doorstromen, dan begeleiden we u hierbij. In mijn onderzoek ga ik de theorie met de praktijk vergelijken. Vervolgens doe ik aanbevelingen aan Woongoed Zeeuws-Vlaanderen om het project ‘doorstromen’ in de toekomst nog beter te kunnen aanpakken”, aldus Eline.

Herkent u deze situatie en wilt u een aantal interviewvragen beantwoorden? Neem dan vrijblijvend contact op met Woongoed Zeeuws-Vlaanderen
via info@woongoedzvl.nl of telefoonnummer 0115-636000 en vraag naar team Sociaal Beheer.

Terug