Spring naar hoofd-inhoud

Buitenschilderwerk huurwoningen: elke zes jaar een nieuwe verflaag  

Iedere zes jaar wordt het schilderwerk aan de buitenkant van onze woningen gecontroleerd en voorzien van een nieuwe verflaag. Dit schilderwerk wordt uiteraard gedaan door de schilder. Maar voordat dit gebeurt, winnen we advies in. Hiervoor werken we samen met twee adviseurs. Een adviseur van de Firma Akzo Nobel (Sikkens) en een adviseur van Wijzonol.

Planmatig onderhoud
Dit schilderwerk valt onder het zogenaamde planmatig onderhoud, dus het onderhoud dat om de zoveel tijd terugkomt. Dit kan zoals nu buitenschilderwerk zijn, maar ook het vervangen van bijvoorbeeld keukens en badkamers. Iedere zes jaar controleren we het buitenschilderwerk. In de meeste gevallen gaat dit over de deur- en raamkozijnen van onze woningen. Af en toe komt het ook voor dat bijvoorbeeld de gevels geschilderd worden. Ruim voor de werkzaamheden gaat de opzichter op pad met een adviseur. Samen bekijken ze wat nodig is.

Advies over het schilderwerk
De adviseur bekijkt de staat van het schilderwerk en bepaalt of er herstelwerkzaamheden nodig zijn en welke producten hiervoor nodig zijn om te zorgen dat het schilderwerk er weer zes jaar tegen kan. Vervolgens ontvangen wij een advies waarin alle werkzaamheden en de producten die de schilder nodig heeft, staan beschreven. Hierna gaat de schilder aan de slag. Omdat we een adviseur in de hand nemen, hebben we ook garantie op het werk. Zo zorgen we ervoor dat onze woningen er netjes bij (blijven) staan. Omdat het schilderwerk langere tijd mee moet gaan is kwaliteit erg belangrijk!

Terug