Spring naar hoofd-inhoud

Geoffrey Vonck studeert af bij Woongoed

Geoffrey volgt de opleiding HBO Bouwkunde aan de Hogeschool Zeeland. Op dit moment rondt hij zijn afstudeeronderzoek af bij Woongoed Zeeuws-Vlaanderen. Geoffrey onderzocht de afgelopen maanden hoe Woongoed Zeeuws-Vlaanderen waterstof als energiedrager zou kunnen toepassen in haar woningbezit. Geoffrey: “Aangezien ik al langer interesse heb in waterstof ben ik erg blij met de mogelijkheid om mij hierin verder te verdiepen. Ik greep deze kans dan ook meteen aan.”

Mijn werkzaamheden
De afgelopen maanden ging Geoffrey op zoek naar meer informatie over de toepassing van waterstof bij verschillende bedrijven. Aangezien Woongoed Zeeuws-Vlaanderen duurzaamheid belangrijk vindt, is het gebruik van waterstof een mooie nieuwe uitdaging. “Met mijn advies heb ik het gebruik van waterstof een stuk concreter kunnen maken. Natuurlijk zijn er nog wel wat vervolgstappen die Woongoed moet nemen, zoals het bekijken of het financieel haalbaar is”, vertelt Geoffrey.

Waterstof
“Waterstof is geen energiebron maar een energiedrager. Dus als je groene energie opwekt met bijvoorbeeld zonnepanelen en je hebt overproductie, dan kun je via waterstof deze energie opslaan om later te gebruiken. Eigenlijk als een soort accu”, legt Geoffrey uit.

Het onderzoek
Het werken met waterstof staat nog in de kinderschoenen. In plaats van alleen ideeën bedenken, moet er ook iets gaan gebeuren. Daarin wil Woongoed Zeeuws-Vlaanderen het voortouw nemen. Het zou een unieke pilot zijn voor Woongoed als we dit kunnen realiseren.

Na mijn stage
Geoffrey vindt het erg leuk om betrokken te blijven bij het verloop van het project. “Ik blijf hier nog even voor vakantiewerk. Daarna wil ik het project sowieso blijven monitoren”, vertelt Geoffrey tot slot. Wij feliciteren Geoffrey met het succesvol afronden van zijn studie en wensen hem veel succes voor de toekomst!

Terug