Spring naar hoofd-inhoud

“100%-plus tevreden met onze nieuwe badkamer!”

De familie Seghers woont sinds vijf jaar in de Groene Belck in Axel. Eddy is inmiddels al zestien jaar met pensioen. Hij werkte altijd in de wegenbouw. Tegenwoordig gaat hij graag wandelen. Netty werkte in de zorg en leest nu graag een boek in haar vrije tijd. Inmiddels zijn ze 55 jaar samen en hebben ze een zoon en een dochter en drie kleinkinderen, drie knappe jongens. “We hebben altijd veel en heel graag op de jongens gepast. Nu zijn ze op een leeftijd dat dit niet meer zo intensief nodig is”, vertelt Netty trots. Onlangs vond de renovatie van de badkamer plaats. Eddy en Netty zijn hiermee zeer tevreden.

De Groene Belck
“Toen we vijf jaar geleden zoekende waren, hadden we eigenlijk interesse voor een appartement in De Welstede. Op dat moment was er best wel een wachttijd daar. Tijdens een bezoekje aan de publieksbalie kregen we het aanbod voor een woning in de Groene Belck. Dit was natuurlijk niet precies wat we zochten, maar we gingen toch even kijken. We waren allebei gelijk enthousiast”, vertelt Netty. Ze zitten dan ook erg mooi op de derde verdieping, want het uitzicht is geweldig. “Daarnaast wonen we hier centraal. De winkels bevinden zich op loopafstand. We wonen hier echt heel erg graag”, vult Eddy aan.

Een nieuwe badkamer
Tijdens een bezoek van Erik Buijze (opzichter van Woongoed Zeeuws-Vlaanderen) voor een klacht, gaven Eddy en Netty al aan dat de tegeltjes in de badkamer gescheurd waren. “Erik verraste ons toen aangenaam want hij vertelde ons dat dit jaar de badkamer aan de beurt was voor renovatie”, vertelt Eddy. De vorige tegeltjes waren ook echt wel aan vervanging toe. Het gebouw staat er al vanaf 1993, dus zo oud zijn ze inmiddels. De hoogste tijd dus om te renoveren. Iedereen in het gebouw kreeg de kans om mee te doen. Op een paar bewoners na heeft iedereen nu een nieuwe badkamer. “Erik Buijze begeleidde het hele traject. Tijdens dat eerste bezoek haalde hij al direct zijn koffertje uit de auto met verschillende wand- en vloertegeltjes waaruit we konden kiezen. We kozen voor neutraal. Gewoon netjes wit met een grijs tintje”, vertelt Netty.

De werkzaamheden
De aannemer heeft voor een badkamerrenovatie zo’n één á twee weken werk. “Deze dagen was het natuurlijk wel even behelpen. We kregen een noodtoilet en douchen deden we bij familie of bij de buren. Maar het was het zeker waard. We hebben er een prachtige badkamer voor terug. De tegeltjes zijn netjes geplaatst en we hebben nu een hangtoilet. We hadden nog even pech met de kraan maar dit heeft Woongoed snel opgelost”, vertelt Eddy. Vier aannemers waren bij de renovatie betrokken: Leenhouts, ZVU, Elektra21 en Van IJzerloo schilderwerken. “Zij leverden allemaal goed werk. Tijdens het slopen van de tegeltjes plakten ze alles netjes af zodat we in huis geen troep hadden. Het was allemaal goed geregeld. Ook het contact met Woongoed Zeeuws-Vlaanderen was tijdens dit traject goed. We zijn dan ook heel blij met Erik. Hij heeft al veel voor ons opgelost”, vertelt Netty tot slot.

Eddy: “Deze woning was al ons kasteeltje. De nieuwe
badkamer is een extra luxe waarmee we heel blij zijn.”

 

Terug