Spring naar hoofd-inhoud
Naamloos document

Werkgroep: aan het werk

Wat hebben wij gedaan, wat gaan wij doen en vooral, wat kunt u doen?

Onze bewonerswerkgroep bestaat nu een jaar en wij willen u graag informeren over wat wij tot nu toe deden en wat er op de planning staat. Voor ons was het in het begin een zoektocht naar wat er van ons verwacht werd. Maar doordat Woongoed Zeeuws-Vlaanderen direct met ons aan de slag ging, was het begin snel gemaakt.

Wat hebben wij tot nu toe gedaan

Het is best een beetje apart, maar over de woningen in Breskens spraken wij tot nu toe nauwelijks. De reden is dat de plannen voor de nieuwbouw van onze wijk nog niet zijn gemaakt. Wij spraken tot nu toe vooral over de nieuwbouw van de woningen in de Finlandstraat in Oostburg. Dit is voor ons van belang omdat deze woningen mogelijk als voorbeeld dienen voor de woningen die Woongoed Zeeuws-Vlaanderen in Breskens wil realiseren. En, voordat u nu in groten getale naar Oostburg vertrekt om deze woningen te bekijken: ze staan er nog niet!

Als bewonerswerkgroep mochten wij onze visie geven op de concept-ontwerpen. Wij gaven onze wensen aan. Deze leidden deels tot aanpassingen in het ontwerp. Ieder lid van de werkgroep heeft door zijn/haar achtergrond andere wensen waaraan een nieuwe woning moet voldoen. Net zoals Woongoed Zeeuws-Vlaanderen wensen en eisen heeft.

Op 17 juni 2016 bezochten wij CascoTotaal in Terneuzen; het bedrijf dat de woningen voor de Finlandstraat bouwt. Op deze productie- en afbouwlocatie produceert CascoTotaal de betoncasco-elementen. Vervolgens bouwen ze de elementen volledig af, dus inclusief buiten- en binnenafwerking. Als de afbouw klaar is, transporteren ze de elementen naar de bouwlocatie. 

Het was voor ons een verrassende ervaring om deze nieuwe manier van bouwen te bekijken.

Wat gaan wij doen?

Nu het ontwerp voor de Finlandstraat is afgerond, breekt voor ons een nieuwe fase aan. Wij gaan brainstormen over de woningen waarin wij in de toekomst gaan wonen. Woongoed Zeeuws-Vlaanderen heeft de randvoorwaarden al vastgesteld. Een randvoorwaarde is bijvoorbeeld het funderingsonderzoek waarover Pol van de Vijver eerder in deze nieuwsbrief sprak.

Wat kunt u doen?

Heeft u opmerkingen of vragen over het werk van de werkgroep of heeft u suggesties?

Spreek ons aan of mail ons via BewonerswerkgroepBreskens@gmail.com.

U begrijpt dat wij geen garantie kunnen geven dat Woongoed Zeeuws-Vlaanderen alle suggesties overneemt. De corporatie maakt waarschijnlijk een compromis tussen de verschillende standpunten. Maar, elke inbreng is zonder meer welkom!

Gezocht: nieuw lid voor de werkgroep

Als laatste en belangrijkste punt: wij zoeken een nieuw lid voor de werkgroep. Selma Hooijberg nam afscheid als lid van de werkgroep omdat zij gaat verhuizen naar een woning buiten Zeeuws-Vlaanderen. Hierdoor komt een plek in de werkgroep vrij. Wij willen deze graag zo snel mogelijk invullen.

Heeft u tijd en zin om in een positieve sfeer over de toekomst van onze wijk te spreken en mee te denken over de uitstraling van de nieuwe woningen? Meld u aan via BewonerswerkgroepBreskens@gmail.com. Wij vernemen graag waarom u lid van de werkgroep wilt worden en wat uw toegevoegde waarde namens de bewoners is voor dit project.

Selma, hartelijk dank voor je inbreng en de tijd en moeite die je in de werkgroep hebt geïnvesteerd.

Verder wensen wij u allemaal een fijne zomer en tot binnenkort!