Spring naar hoofd-inhoud
Naamloos document

Spero-1-conceptwoningen van CascoTotaal

Voor de Vijverlaan in Breskens ontwikkelde CascoTotaal samen met architectenbureau buroSALT het Spero 1-woonconcept. Dit concept bestaat uit prefabwoningen die in de fabriek gemaakt worden en op de bouwplaats alleen maar gemonteerd hoeven te worden. "Dit betekent dat de realisatietijd van deze woningen erg kort is", zegt Vilmar Pouwer van CascoTotaal.

Voor de Vijverlaan en de Admiraal de Ruyterlaan keek buroSALT welke elementen van de bestaande woningen kunnen worden gebruikt in de uitwerking van de nieuwe woningen. Denk hierbij aan het type dakgoot of details in het metselwerk. "Hierdoor zorgen wij ervoor dat de wijk nog altijd herkenbaar blijft maar toch vernieuwd wordt.  De woningen aan de Vijverlaan nemen hier een bijzondere plaats in. Deze zijn heel mooi gelegen aan een vijver met groen.

BuroSALT heeft de woningen aan de Vijverlaan grote ramen gegeven die mooi uitkijken over het groen. Wat ook bijzonder is aan de huidige woningen is dat de voordeur heel duidelijk is geaccentueerd met een terugliggend stuk van de gevel. "Dit soort elementen nemen we over in de nieuwbouw. Door middel van het gebruik van typische baksteenarchitectuur (denk bijvoorbeeld aan rollagen) zorgen we voor een mooie en tijdloze uitstraling." Uiteraard zijn de nieuwe woningen zeer energiezuinig. Dit realiseren we door onder andere gebruik te maken van zonnepanelen maar ook door goed te isoleren en gebruik te maken van energiezuinige installaties.".