Spring naar hoofd-inhoud
Naamloos document

Herstructurering Westdorpe

Woongoed Zeeuws-Vlaanderen heeft tien woningen aan de Lindenlaan in Westdorpe gesloopt en bouwt hiervoor acht levensloopbestendige woningen terug.

De sloop van de tien woningen was noodzakelijk omdat die niet meer voldeden aan de eisen van deze tijd. Hiervoor in de plaats komen acht levensloopbestendige energiezuinige woningen terug.

Planning
De nieuwbouw zal naar verwachting starten in mei 2019. We verwachten het project op te leveren in september 2019.

Rho Adviseurs voor leefruimte

Rho Adviseurs gaf ons advies over het zo goed mogelijk inpassen van de nieuwe woningen in de omgeving. Denkt u hierbij aan de gevelindeling, kleur- en materiaalgebruik, kap-vorm en ook aan de afscheiding van tuinen naar de straat. De architect gebruikt deze aanwijzingen vervolgens bij het ontwerp van de woningen.

Spero-1conceptwoningen van CascoTotaal

Voor de Lindenlaan ontwikkelde bouwkundig aannemer Leenhouts, samen met CascoTotaal en architectenbureau BuroSALT het Spero 1-woonconcept. Dit concept bestaat uit prefab woningen die Casco Totaal in de fabriek maakt en de aannemer (Leenhouts) op de bouwplaats alleen nog maar hoeft te monteren en af te werken. De nieuwe woningen zijn zeer energiezuinig en levensloopbestendig. De woning is geschikt om te slapen en te douchen op de begane grond. Verder worden zonnepanelen geplaatst, isoleren we de woningen goed en maken we gebruik van energiezuinige installaties om de woning te verwarmen en te ventileren.