Spring naar hoofd-inhoud
Naamloos document

Zonnepanelen voor Coensdike

Ook op het dak van ons appartementencomplex Coensdike in Aardenburg liggen nu zonnepanelen. De panelen zijn onlangs geïnstalleerd door Elektra21. Jaarlijks leggen we op minimaal driehonderd woningen zonnepanelen. Daarnaast plaatsen we dus ook op diverse woongebouwen zonnepanelen. Op nieuwbouwwoningen installeren we bij de bouw al panelen. Een belangrijke reden hiervoor is dat we hiermee de woonlasten van huurders verlagen. Daarnaast vinden wij het belangrijk om mee te werken aan een duurzame toekomst voor iedereen. Inmiddels liggen er op zo’n 2800 woningen gemiddeld 6 zonnepanelen.

Goed voor de portemonnee
Huurders hoeven niet voor de panelen te betalen dus de woonlasten gaan in de meeste gevallen dan ook aanzienlijk omlaag. Sommige huishoudens hebben zelfs geen elektriciteitskosten meer. Dit is uiteraard afhankelijk van de samenstelling van het huishouden, het aantal panelen en het energieverbruik.

Waarom vinden wij duurzaamheid belangrijk
Wij vinden het onze maatschappelijke taak om mee te werken aan een gezond leefmilieu. En uiteraard moeten ook wij ons houden aan de duurzaamheidseisen die ons zijn opgelegd vanuit de overheid om de CO² uitstoot drastisch te verminderen. De ambitie is om ons woningbezit in 2050 CO²-neutraal te hebben.

Overige duurzaamheidsmaatregelen
Naast de zonnepanelen doen we nog veel meer aan duurzaamheid. Zo brengen we dakisolatie aan en zijn we bezig met het na-isoleren van gevels. We hebben lopende projecten voor het plaatsen van warmtepompen, PVT warmtepomppanelen en vloerisolatie én bij nieuwbouw realiseren we woningen die energieneutraal zijn en full-electric, dus zonder gasaansluiting.

Terug