Spring naar hoofd-inhoud

Wonen in de woning die bij u past

Woongoed Zeeuws-Vlaanderen biedt in Zeeuws-Vlaanderen kwalitatief goede en betaalbare huisvesting. Wij vinden het belangrijk dat mensen fijn kunnen wonen in een veilige en leefbare omgeving, in een woning die past bij hun gezinssituatie of levensfase. En dat huurders zo lang mogelijk zelfstandig kunnen blijven wonen. Dit betekent dat het een weloverwogen keuze kan zijn om te verhuizen, oftewel ‘door te stromen’, naar een woning die beter past bij de persoonlijke situatie op dat moment. Uit gesprekken met verschillende ouderen bleek dat zij soms niet goed weten hoe ze zoiets moeten aanpakken of opzien tegen een verhuizing. Ook denkt niet iedereen bewust na over de mogelijkheden. Daarmee willen we vanuit Woongoed Zeeuws-Vlaanderen aan de slag. We noemen dit het ‘doorstroomproject’.  

Ouder worden
Als huurders ouder worden, kan het zo zijn dat op een bepaald moment de woning niet meer voldoet aan de woonwensen. Bijvoorbeeld als de woning of de tuin te groot is om te onderhouden. Dat kan een moment zijn waarop huurders op zoek gaan naar een andere woning. Verhuizen naar een kleinere woning, oftewel ‘doorstromen’,  kan dan een vervolgstap zijn.

Wat is doorstromen?
Doorstromen betekent dat huishoudens verhuizen van de ene naar de andere woning. De woning die zij achterlaten komt hierdoor beschikbaar voor anderen. Dit heeft als uiteindelijk doel om huishoudens te laten wonen in een woning die past bij hun gezinssituatie op dat moment.

Herkent u zich hierin?
Denkt u er wel eens over om kleiner te gaan wonen? Of heeft u juist een grotere woning nodig omdat het gezin uitbreidt? Neem dan gerust contact met ons op. Wij denken graag met u mee en helpen u graag zoeken naar een woonvorm die beter past bij uw situatie.

Meer informatie
Wilt u meer informatie over dit onderwerp of met ons in gesprek hierover? Neem dan contact op met team Verhuur & Informatie via telefoonnummer 0115-636000 of via info@woongoedzvl.nl.

Terug