Spring naar hoofd-inhoud

Stem op de Tieketuin!

De Tieketuin is een bewonersinitiatief in IJzendijke. De dorpsraad realiseerde op een braakliggend stuk grond een buurttuin. In de buurttuin krijgen de kinderen uit groep 6 van beide basisscholen in het dorp, elke donderdagmiddag natuur- en moestuinlessen. De Tieketuin mag zich het beste bewonersinitiatief van Zeeland noemen. De Buurttuin nam namelijk begin dit jaar deel aan 'Kern met Pit' en won de Kern met Pit Troffee 2023.

Op 13 april dingt de tuin mee naar de landelijke trofee ‘De gouden pit’ van Kern met Pit. Door te stemmen op dit initiatief geeft u aan hoe belangrijk het is dat kinderen opgroeien met de natuur en een moestuin. Dat ze leren waar hun eten vandaan komt en respect voor de natuur krijgen. 

Wilt u weten wat de kinderen doen?  Bekijk het korte filmpje: https://youtu.be/kMfxwBR_hz0.

Ook kunt u een kijkje nemen op de website van de Tieketuin: https://www.tieketuin.nl/. Maar helemaal leuk zou zijn als u voor 10 april stemt op het project zodat de Tieketuin landelijk winnaar kan worden. Klik hier om op de Tieketuin te stemmenKies het project:  Zeeland: Tieketuin IJzendijke 

De kinderen van IJzendijke zijn erg blij met uw stem! 

Terug