Spring naar hoofd-inhoud

Sas van Gent opent feestelijk nieuwe speeltuin

Feestelijke opening Speeldroom
Vanmiddag openden de kinderen uit Sas van Gent hun nieuwe speeltuin, De Speeldroom, aan de Baljuwstraat in Sas van Gent. Dit deden ze samen met wethouder Sonja Suij (Jeugd) en Ralph van Dijk, directeur van Woongoed Zeeuws-Vlaanderen.

Speeldroom
De feestelijke opening begon na schooltijd met een optocht vanaf de basisschool naar de speeltuin. Daar werd de nieuwe naam van de speeltuin onthult. In de eerste schoolweek werkten de kinderen mee aan een prijsvraag voor het bedenken van de nieuwe naam voor de speeltuin. Vele leuke namen passeerden de revue! Hieruit is de definitieve naam gekozen, De Speeldroom. De winnaar ontving een leuke prijs en mocht meehelpen met de openingshandeling. Na het officiële gedeelte was er volop vertier in de speeltuin. Zo was prinses Rapunzel aanwezig, konden kinderen zich laten schminken, werden de mooiste creaties van ballonnen gemaakt en kreeg iedereen een gratis ijsje. Medewerkers van Sportpunt organiseerden een minitoernooi bij het trapveldje aan de Rapenburg in de wijk.

Leefbare wijken
Ralph van Dijk, directeur/bestuurder Woongoed Zeeuws-Vlaanderen: “ 'De Speeldroom’ is eind juli al aangelegd zodat de kinderen er tijdens de vakantie lekker konden spelen. Als maatschappelijk betrokken organisatie vinden wij het belangrijk dat kinderen alle ruimte krijgen om samen te spelen en zich te ontwikkelen. Om die reden dragen wij vanuit ons leefbaarheidsfonds financieel bij aan de realisatie van de speeltuin. Mooi aan het project vind ik dat de gemeente samen met de kinderen de speeltuin ontwikkelde en dat ook vrijwilligers betrokken waren. Zo is het een mooi maatschappelijk project met een prachtige speeltuin als eindresultaat. We hopen dan ook dat de kinderen nog lang plezier beleven aan deze speeltuin die volgens hun wensen is ingericht!”

Terug