Spring naar hoofd-inhoud

Renovatiewerkzaamheden Ivoystraat

Eind vorig jaar zijn vijf woningen gerenoveerd aan de Ivoystraat in Sas van Gent. De woningen zijn uit 1957 en dus inmiddels ruim 67 jaar oud. De familie Schram woont al 50 jaar met veel plezier in één van deze huizen aan de Ivoystraat. Mevrouw Schram: ”We zijn zeer tevreden met onze woning. We hebben ook al veel aangepast om de woning naar onze zin te maken zoals de keuken, bijkeuken en de bouw van een garage. Daarnaast hebben we een mooie ruime tuin en wonen we in een hele leuke buurt.’’

Drukte in huis
Eind oktober startte de renovatie. Mevrouw Schram: “Er was flink wat geloop in onze woning. Er liepen medewerkers van Van Kerckhoven, Van Looy, Elektra21 en Wilhelm. Dit was nodig want de werkzaamheden moesten natuurlijk zo snel mogelijk klaar zijn. Al met al zijn ze hier ongeveer acht weken bezig geweest, maar dat voelde niet zo. De tijd ging zo snel. We hebben genoten van een leuke tijd met veel lol tijdens al die bedrijvigheid in huis. Ik vond het leuk om voor de werkmannen te zorgen. Ik zette iedere dag koffie en ook konden ze hier lunchen in plaats van in de bouwkeet. Af en toe haalde ik wat lekkers of ik maakte soep. Dit werd zeker gewaardeerd want we ontvingen zelfs een hele leuke kerstkaart van twee werkmannen. De sfeer was dus prima. Ondanks mijn gezondheidsproblemen hebben we eigenlijk geen last gehad van de renovatiewerkzaamheden. Iedereen die hier liep, hield hiermee rekening. De bouwvakkers lieten alles netjes achter als ze weer naar huis gingen en boden een helpende hand waar dit nodig was.”

“Al met al zijn ze hier ongeveer acht weken bezig geweest maar dat voelde niet zo. De tijd ging zo snel. We hebben genoten van een leuke tijd met veel lol tijdens al die bedrijvigheid in huis.”

Werkzaamheden
Naast de gewone renovatiewerkzaamheden hebben we de woningen in de Ivoystraat ook duurzaam gemaakt. In de woningen plaatsten we een hybride warmtepomp. Er staat nu een buitenunit met ventilator op het dak en een hybride warmtepomp binnenunit en de cv-ketel (als ondersteuning naast de warmtepomp) op zolder. Om de buitenunit en de warmtepomp te kunnen plaatsen moest de aannemer op de overloop het plafond verlagen. Om de warmtepomp te voorzien van stroom zijn er acht zonnepanelen geplaatst. Ook is het dak geïsoleerd. “De badkamer hoefden ze bij ons niet meer te renoveren, dit was eerder al gedaan. Wel zijn alle slaapkamers opgeknapt met een nieuw plafond van gipsplaten en stucwerk. Op een slaapkamer is de schouw verwijderd. Dit geeft gelijk meer ruimte. Alle slaapkamers zijn weer als nieuw en helemaal naar onze zin”, vertelt mevrouw Schram enthousiast.

Vervolg project
Met alle veranderingen moeten de bewoners nu op een nieuwe manier verwarmen. “De thermostaat staat nu constant op 22 graden, dag en nacht. Wat het gaat doen met de energierekening weten we pas in het najaar. Na een jaar bekijkt Woongoed Zeeuws-Vlaanderen hoe het verlopen is en nemen ze het besluit of ze de overige woningen in de straat ook op deze manier gaan renoveren.” BEGELEIDING “Vanuit Woongoed Zeeuws-Vlaanderen was de begeleiding prima. De opzichter, Carlo Thomaes, kwam regelmatig kijken hoe alles verliep. Er was een goede samenwerking met alle partijen en iedereen was erg behulpzaam en dacht met ons mee. Zowel de opzichter als de bouwvakkers. Wij zijn in ieder geval zeer tevreden over heel het proces en zeker ook met hoe het er nu uitziet. Alles is heel mooi geworden!”, aldus een tevreden mevrouw Schram.

 

Terug