Spring naar hoofd-inhoud

Informatie over de aanleg van glasvezel

Woongoed Zeeuws-Vlaanderen kondigde vorig jaar aan al haar woningen aan te sluiten op glasvezel via Glasdraad. Dit omdat Delta en KPN aangaven geen voorzieningen voor glasvezel aan te leggen in de kleinere kernen. Wij vinden het echter toch een belangrijke voorziening die onze woningen klaar maakt voor de toekomst.

Planning Glasdraad
Inmiddels is er een planning bekend bij GlasDraad over de aanleg. Aannemer Euronet Infratechniek start in maart 2023 met de eerste werkzaamheden. De aannemer zal in het westelijk deel van Terneuzen vanaf het gebied bij de Westerscheldetunnel, met de eerste graafwerkzaamheden starten. Vanaf oktober gaan ze de werkzaamheden vervolgen richting de gemeente Sluis. De hele aanleg in dit gebied zal 1,5 tot 2 jaar in beslag nemen. Voor de aangemelde adressen in een deel van de gemeente Terneuzen en gemeente Hulst is er nog geen planning beschikbaar. Deze werkzaamheden staan gepland voor 2024.

Meer informatie?
Heeft u vragen of wilt u meer informatie hierover? Meer informatie vindt u op de website glasdraadzeeuwsvlaanderen.nl. U kunt GlasDraad ook bereiken via e-mail of op telefoonnummer 0115 - 510000. Woongoed Zeeuws-Vlaanderen is niet betrokken bij de aanleg of andere zaken.

Veelgestelde vragen

Ik wil niet weg bij Delta. Wat nu?
U hoeft niet weg bij Delta. De glasvezel wordt kosteloos aangebracht in uw woning. Vervolgens is het aan u de keuze of u hiervan gebruik wilt maken. Doet u dit wel dan kunt u kiezen uit de providers die u terugvindt op de website van GlasDraad. Het netwerk komt niet als vervanging, het komt er naast. Besluit u bij Delta te blijven dan is dit ook mogelijk. De vraag is alleen of zij op termijn ook glasvezel aanleggen. Op dit moment is bij ons niet bekend of dit het geval is in de kleinere kernen. Is dit niet het geval dan kan het zijn dat u op termijn problemen krijgt met goed internet vanwege nieuwe ontwikkelingen die een hogere internetsnelheid vragen.

Zit Delta in het pakket van GlasDraad?
Delta zit niet in het pakket van GlasDraad. Het kan zijn dat Delta later nog glasvezel aanlegt. Hierover is bij ons op dit moment niets bekend.

Ben ik verplicht om glasvezel te laten aansluiten door GlasDraad?
Het is de bedoeling dat de glasvezel aangelegd wordt tot in de woning. We rekenen hiervoor op uw medewerking. Misschien dat u later toch wilt veranderen van provider maar ook voor een eventuele volgende bewoner van de woning.

Delta en KPN
In sommige kernen komen Delta en/of KPN alsnog langs om een aansluiting aan te leggen in de woning. We vragen u deze ook aan te laten sluiten tot in de meterkast. Des te flexibeler bent u in het kiezen van een provider. Zo ook een eventuele nieuwe bewoner mocht u ooit verhuizen.

Terug