Spring naar hoofd-inhoud

Huurwoning naar eigen smaak

Wij vinden het belangrijk dat huurders naar hun zin wonen. Dat betekent dat huurders zelf hun woning mogen aanpassen naar hun eigen smaak. Natuurlijk gelden daarvoor wel regels, die in de ZAV-regeling staan. ZAV staat voor Zelf Aangebrachte Voorziening.

Heel veel mag, maar niet alles
Iedereen begrijpt dat als u een woningaanpassing doet, de woning er niet slechter op mag worden. Een dragende wand mag u bijvoorbeeld niet verwijderen, want dan beschadigt u de stevigheid van de woning. Ook mag u geen plafonds van zachtboard aanbrengen omdat dan de brandveiligheid in gevaar komt. Heeft u plannen om iets in of rondom uw woning te veranderen of aan te passen? Dan moet u toestemming vragen aan Woongoed Zeeuws-Vlaanderen via het ZAV-aanvraagformulier. Wij beoordelen de aanvraag grondig en binnen drie weken krijgt u wel of geen groen licht voor de aanpassing.

Voordat u gaat klussen
Als u gaat klussen overleg dan eerst goed met onze opzichter. Voor het beoordelen van een aanvraag gebruiken wij kwaliteitseisen. Het zijn richtlijnen die de woningcorporaties ontwikkelden om de bouwtechnische staat, de veiligheid, het onderhoud en de verhuurbaarheid van de woning te behouden.

Oorspronkelijke staat
Wie met toestemming een woningverbetering of –aanpassing uitvoert, krijgt geen problemen bij het verlaten van de woning. De woning hoeft u in de meeste gevallen niet in de originele staat terug te brengen. Als dit wel moet, dan geven wij dit gelijk bij de aanvraag aan.

Hulp van de woningcorporatie
Vraag ons gerust om advies! Want wij kennen de bouwkundige aspecten van uw woning door en door. De opzichter komt graag bij u langs om advies te geven of uw plannen door te spreken. U kunt via het ZAV-aanvraagformulier van de corporatie om advies vragen. Het formulier vindt u hier.

Terug