Spring naar hoofd-inhoud

Cliënten Tragel slaan eerste palen Burghtkwartier Oostburg de grond in

Gisteren sloegen vier bewoners van Tragel de eerste palen de grond in voor het nieuwe Burghtkwartier. Er komen zestien appartementen, twaalf studio’s verdeeld over twee groepswoningen en een dagbestedingslocatie voor cliënten van Tragel.

Het grondwerk op de bouwlocatie ving twee maanden terug al aan. Over een jaar kunnen de bewoners en cliënten hun intrek nemen in de nieuwbouw met wonen en dagbesteding onder één dak. 

Directeur-bestuurder van Woongoed Zeeuws-Vlaanderen Ralph van Dijk, wethouder van gemeente Sluis Marian van Oostenbrugge en bestuurder van Tragel Hans Biezemans waren ook present op dit bijzondere moment. Ieder deed een woordje. Voor iedereen die aanwezig was bij het feestelijke moment, was er een ijsje.

De weg naar de start van de bouw nam flink wat tijd in beslag. Vijftien jaar geleden werd er voor het eerst gepraat over deze zorglocatie. Het project is onderdeel van de woonzorgzone Burghtkwartier in het centrum van Oostburg. Het gebouw bestaat uit twee bouwlagen en wordt direct verbonden met ’t Lam en De Burght. De zestien appartementen voor cliënten van Tragel die zelfstandig wonen, komen in de hoek van de Burg. H.A. Callenfelsstraat en de Burg. I. van Houtestraat. De twee groepswoningen met twaalf studio’s voor cliënten die begeleid wonen en de dagbesteding bouwen we in de hoek van de Schouwburgstraat en de Burg. I. van Houtestraat. In de dagbesteding kunnen zowel cliënten van Tragel als cliënten van andere zorginstellingen terecht. Daarnaast legt Tragel in een afgesloten tuin een beleeftuin aan voor haar cliënten.

Burghtkwartier is tot stand gekomen in afstemming met de gemeente Sluis. In samenwerking met Tragel en aannemer van der Poel ontwikkelde Woongoed Zeeuws-Vlaanderen het plan.

Terug