Spring naar hoofd-inhoud
Naamloos document

PlusWonen conceptwoningen Van der Poel BV

"Voor de nieuwbouw van de woningen aan Beatrixstraat en Wilhelminastraat ontwierpen wij voor Woongoed Zeeuws-Vlaanderen een woning die gebaseerd is op het PlusWonen-concept van Aannemersbedrijf Van der Poel BV in Terneuzen", aldus Johan Dieleman van Archikon Architecten. Dit concept biedt uitstekende mogelijkheden om in te springen op de wens van ouderen om zo lang mogelijk thuis te blijven wonen en geeft bewoners een gezonde, veilige en comfortabele leefomgeving.

"De PlusWonen-conceptwoningen hebben een uitstekende isolatie waardoor er zo weinig mogelijk warmte verloren gaat. Dit duurzame karakter wordt nog uitgebreid met een later te kiezen duurzame techniek voor de verwarming van de woning."

Op de begane grond bevindt zich, naast de entree met toilet en de woonkamer met keuken, ook een slaap- en badkamer. Door dit complete woonprogramma beneden wordt het mogelijk, indien gewenst, om op een juiste manier service of zorg te verlenen. De woonkamer ligt aan de voorzijde en heeft een groot raam dat uitzicht geeft op de straat. Op de eerste verdieping bevindt zich een zolderkamer, een toilet en een berging.

De architectuur van de woning is vormgegeven in baksteen met fraaie accenten zoals bijvoorbeeld een accent rondom de voordeur. "Op verschillende plaatsen voegen we extra opties toe zoals een topgevel in donker metselwerk of een erkerkozijn."