Spring naar hoofd-inhoud

Sas van Gent, Sasse Poort

De Nijs Soffers uit Hoogerheide ontwikkelt op de supermarkt-locaties van AH en Lidl in Sas van Gent huurwoningen, koopwoningen en appartementen. De huurwoningen zijn duurzame multifunctionele woningen. Aan de Tramstraat bouwen we er dertien en aan de Wilhelminastraat zeven. De startdatum is nog niet precies bekend. De nieuwbouw gebeurt in twee fases. We starten met de Tramstraat of ook wel de oude Lidl locatie. Hier is de supermarkt inmiddels gesloopt en milieukundig bodemonderzoek uitgevoerd. De schone grond nemen we af van De Nijs Soffers. In fase twee gaan we verder met de nieuwbouw van de woningen in de Wilhelminastraat. Dit is de oude AH locatie.

Indeling woningen
Je komt binnen in de hal waar je het toilet en de meterkast vindt. Via de hal kom je in de woonkamer en de badkamer. Via de woonkamer kom je in de keuken en de slaapkamer. Op de eerste verdieping vind je een toilet, een ingebouwde kast en een zolderruimte. Deze kunt u gebruiken als tweede slaapkamer.

Duurzaam
De woningen zijn gebouwd volgens de BENG norm. Dus bijna energieneutraal. Dit houdt in dat we luchtdicht bouwen en de buitenschil isoleren. Voor het verwarmen van de woning stuurt een warmtepomp de vloerverwarming aan. Daarnaast heeft de combi-warmtepomp  een ingebouwde warmwaterboiler van 180 liter. Ook installeren we een mechanisch ventilatie- en luchtbehandelingssysteem en voorzien we de woningen van zonnepanelen en kunststof kozijnen. Er is geen gasaansluiting meer aanwezig.

Wijzigingen onder voorbehoud.