Spring naar hoofd-inhoud
Naamloos document

Veelgestelde vragen over WoonEnergie

Wie is WoonEnergie?

Samen met meer dan honderd woningcorporaties, is WoonEnergie in 2002 opgericht. Doel hiervan: lagere energiekosten voor huurders. Voor u dus. WoonEnergie is een energieleverancier die tegen gunstige tarieven gas en stroom aanbiedt. Maar WoonEnergie doet meer: ze geeft ook gratis advies aan huurders van o.a. Woongoed Zeeuws Vlaanderen over hoe u in huis energie en daarmee ook geld kunt besparen.

WoonEnergie komt bij u langs!

Huurders die in aanmerking komen voor onderhoud aan hun woning, ontvangen hiervan bericht. In de brief die ze ontvangen, wordt ze tevens de mogelijkheid geboden om een afspraak in te plannen met de energieadviseur van Woonenergie. Wanneer een huurder een afspraak inplant, mag hij kiezen voor een cadeau dat hem aangeboden wordt door Woongoed Zeeuws Vlaanderen: een BespaarBox of Toon (zie flyer voor uitgebreidere informatie)

Wat is een EnergieTest?

Met de EnergieTest laat de adviseur van WoonEnergie u op een hele eenvoudige manier zien hoeveel u zou kunnen besparen op uw energierekening. Besparen kan door simpele aanpassingen in huis of door kleine veranderingen in uw gedrag als het gaat om energieverbruik. WoonEnergie kan alle resultaten na afloop van de test ook nog per e-mail naar u toesturen, zodat u alles nog eens rustig na kunt lezen. Indien u hier interesse in heeft, kan de adviseur u ook nog het aanbod doen om over te stappen naar WoonEnergie.

Wie zijn de adviseurs?

De adviseurs van WoonEnergie zijn opgeleid door WoonEnergie om u goed te kunnen adviseren over uw energierekening en besparingsmogelijkheden. De adviseurs kunnen zich altijd legitimeren door middel van een badge en zijn te herkennen aan hun kleding, bestaande uit een blauwe WoonEnergie jas of een groen WoonEnergie t-shirt.

Wanneer kan ik een adviseur verwachten?

U neemt contact op met WoonEnergie om een afspraak met de adviseur in te plannen. Een exact tijdstip kunt  niet afspreken, wel kunt u de voorkeur voor een dagdeel aangeven.

Ben ik verplicht om hier aan mee te werken?

Uiteraard bent u niet verplicht om mee te werken aan de EnergieTest. Dit is geheel vrijblijvend.

Ben ik verplicht om over te stappen naar WoonEnergie?

Het doel van het bezoek van de adviseur is het geven van een energieadvies. Wanneer u hier voor open staat, kan de adviseur u informeren over de voordelige tarieven van WoonEnergie. U bent echter tot niets verplicht.

Is WoonEnergie altijd goedkoper dan mijn huidige energieleverancier?

De tarieven van WoonEnergie behoren continu tot de drie voordeligste van Nederland - in de markt van vergelijkbare aanbiedingen, ook bij verlengingen. Dat maakt WoonEnergie uniek. De adviseur kan een vergelijking maken ten opzichte van uw huidige energieleverancier. Of het aanbod uiteindelijk voordeliger voor u is, bepaalt u zelf. Of u wel of niet op het aanbod om over te stappen ingaat, bepaalt u uiteraard ook zelf.

Verdient Woongoed Zeeuws Vlaanderen aan dit project?

Nee, Woongoed Zeeuws Vlaanderen verdient niets aan dit project. Woongoed Zeeuws Vlaanderen  biedt haar huurders samen met Woonenergie Advies op Maat aan om huurders inzicht te geven in het eigen energieverbruik. Op deze manier draagt Woongoed Zeeuws Vlaanderen graag bij aan het zo laag mogelijk houden van uw woonlasten. Met behulp van de  EnergieTest heeft u de mogelijkheid om uw gedrag in het energieverbruik aan te passen. Samen met de scherpe tarieven van WoonEnergie is dit de eerste stap om uw energierekening te verlagen.

Investeert Woongoed Zeeuws Vlaanderen geld in dit project?

Het project wordt uitgevoerd door WoonEnergie en zij dragen de projectkosten. Het cadeau dat u mag kiezen wanneer u een afspraak met de adviseur inplant, wordt u wel aangeboden door Woongoed Zeeuws Vlaanderen.

Ik wil graag meer informatie ontvangen, wat moet ik doen?

Stuur een e-mail met uw naam, adresgegevens en telefoonnummer naar info@woonenergie.nl.
Of bel op werkdagen naar 0900 – 200 8114 (7,5 cent per gesprek + uw belkosten).

Waar kan ik meer informatie vinden over de tarieven van WoonEnergie

De adviseur van WoonEnergie kan u informeren over de tarieven van WoonEnergie., maar tarieven zijn ook te vinden op: www.woonenergie.nl - klant worden - producten en tarieven.

Wat als ik nog een vast contract heb bij mijn huidige leverancier?

Heeft u een vast contract bij uw huidige leverancier en wilt u toch overstappen naar WoonEnergie, dan is dat geen probleem. Bij WoonEnergie kunt u een eventuele overstapboete van uw huidige leverancier declareren. De adviseur van WoonEnergie kan u hier meer over vertellen. Houd er rekening mee dat u de boete in eerste instantie wel zelf voor dient te schieten.