Spring naar hoofd-inhoud

Woongoed Zeeuws-Vlaanderen bouwt door!

En daarmee bedoel ik niet alleen het realiseren van nieuwe woningen. Natuurlijk doen we dat ook, want dat is nodig. Maar we bouwen aan zoveel meer!

Meer woningen
Nog niet zo lang geleden bestond het beeld dat er veel te veel woningen in Zeeuws-Vlaanderen stonden en in het bijzonder sociale huurwoningen. We sloopten en bouwden minder woningen terug en op sommige plekken bouwden we helemaal niets terug. Hoe anders ziet de wereld er nu uit. Met een minister die per provincie een ‘woondeal’ maakt tussen het Rijk, de provincie en de gemeenten zijn de mogelijkheden om te bouwen ook voor een woningcorporatie ineens veranderd. In deze ‘woondeal’ spraken we af, dat we met elkaar moeten zorgen voor meer woningen. Dus ja, we maken bouwplannen en bouwen door, zelfs op plekken die we eerst niet voor mogelijk hielden. Jammer alleen dat de bouwprijzen op dit moment zo hoog zijn. In dat opzicht is de wereld ook fors veranderd.

Bouwen aan relaties en leefbaarheid
Naast het bouwen van woningen, bouwen we ook door aan onze relatie met maatschappelijke partners en huurders. In mijn vorige column schreef ik dat we ontmoetingen met u gaan organiseren. Vooruitlopend daarop zijn we gestart met het ophalen van uw bevindingen over uw woonomgeving. Dat doen we met een onderzoek (enquête) per kern. We willen graag weten waar u tegenaan loopt en waar verbeteringen mogelijk zijn. Het zullen niet alleen zaken zijn die op het bordje van Woongoed Zeeuws-Vlaanderen thuishoren, maar wij kunnen in samenwerking met de maatschappelijke partners misschien wel bijdragen aan een oplossing. In die zin bouwen we ook verder aan leefbare kernen in Zeeuws-Vlaanderen!

Ralph van Dijk
Directeur/bestuurder
Woongoed Zeeuws-Vlaanderen

Terug