Spring naar hoofd-inhoud
Naamloos document

Wijzigingen huurtoeslag

Heeft u recht op huurtoeslag?

Vanaf 1 januari 2020 vindt er een wijziging plaats in de Wet op de Huurtoeslag. In deze wet vervallen de maximale inkomensgrenzen voor het aanvragen van huurtoeslag.Met deze wijziging verdwijnt de situatie dat bij een kleine stijging van het inkomen, ineens de volledige huurtoeslag vervalt met veelal (hoge) terugvorderingen tot gevolg. Door het vervallen van de maximale inkomensgrenzen loopt de huurtoeslag voortaan door tot bij een hoger inkomen.

2020
In 2020 kijkt de Belastingdienst naar de hoogte van de huur, uw leeftijd en de samenstelling van uw huishouden. Doordat de maximale inkomensgrenzen vervallen, betekent dit dat met ingang van 1 januari 2020 meer mensen recht hebben op huurtoeslag.

Wilt u verhuizen?
De maximale inkomensgrenzen zijn nog wel van toepassing bij het passend toewijzen. Corporaties zijn verplicht zich hier aan te houden. Hieronder vindt u de maximale inkomensgrenzen voor het passend toewijzen in 2020:

  • Eenpersoonshuishouden tot AOW: € 23.225
  • Eenpersoons ouderenhuishouden: € 23.175
  • Meerpersoonshuishouden tot AOW: € 31.550
  • Meerpersoons ouderenhuishouden: € 31.475

Wilt u weten hoeveel huurtoeslag u kunt krijgen? Gebruik dan de proefberekening op de website van de Belastingdienst www.toeslagen.nl. Voor andere informatie over de Belastingdienst, kunt u terecht op www.belastingdienst.nl.

Terug