Spring naar hoofd-inhoud
Naamloos document

Terugkeerregeling studenten

Bregje en Stijn studeerden beiden aan de HAN (Hogeschool van Arnhem en Nijmegen) in Nijmegen. Maar ze wilden graag terugkeren naar Zeeuws-Vlaanderen, waar ze vóór hun studie met veel plezier woonden. “De drukte kun je altijd opzoeken, maar het is fijn om ergens te wonen waar het rustig is. Daarnaast wonen ook onze ouders in Zeeuws-Vlaanderen”, zegt Bregje. Beiden wilden wel graag in een grote stad studeren. “Nijmegen is een fantastische stad; een echte studentenstad met leuke cafeetjes. Die tijd hadden we niet willen missen.” Nu Bregje klaar is met haar studie HBO-v en ze een baan heeft als verpleegkundige, kozen ze ervoor om terug te keren naar het Zeeuwse. Stijn volgde in Nijmegen de studie Bedrijfskunde MER en studeert nu verder in de richting Finance and Control in Vlissingen.

Terugkeerregeling
Na telefonisch contact kwamen Bregje en Stijn erachter dat Woongoed Zeeuws-Vlaanderen een speciale studententerugkeerregeling hanteert. Bregje: “De woonconsulent maakte ons attent op deze regeling. We waren heel blij om te horen dat deze regeling bestaat. Deze regeling zorgde ervoor dat we veel sneller kans hadden op een huurhuis dan normaal gesproken. Nadat we ons inschreven, moesten we ongeveer twee maanden wachten voordat we ons huidige huisje kregen, dus dat is heel snel gegaan!”

Het nieuwe huis
“Inmiddels wonen we alweer zo’n drie maanden op ons nieuwe stekje in Retranchement. Wij kregen de sleutel op 15 juni jl. Samen met familie en vrienden werkten we hard om het huisje woon-klaar te maken. Alle muren kregen een frisse lik verf en in het hele huis legden we  nieuwe vloeren. Na twee weken verhuisden we naar onze mooie nieuwe woning. We wonen hier heerlijk en zijn dan ook erg blij met dit huis”, vertelt Bregje.

Makkelijk te vinden
“Voor ons was het vinden van Woongoed Zeeuws-Vlaanderen geen probleem. We hoorden al eerder over de woningcorporatie via een aantal mensen om ons heen. Via internet was de site van Woongoed Zeeuws-Vlaanderen makkelijk te vinden en zo schreven we ons een tijdje geleden alvast in. Alleen van de regeling wisten we niets. Dit verraste ons positief. Ook het zoeken naar een woning werkte fijn. We konden beschikbare woningen via de website bekijken. Hierop stond al veel informatie, zoals een vooraanzichtfoto en een plattegrond. Aan de hand hiervan hadden we al een vrij goed beeld van een woning”, zegt Bregje.

Goed terecht gekomen
“Vooraf hadden we bedacht in welke kernen we graag wilden wonen. Retranchement zat daar in eerste instantie niet bij. Maar toen dit huisje online kwam, waren we meteen enthousiast en nu zijn we heel blij dat we hier wonen”, aldus Bregje.

“De drukte kun je altijd opzoeken, maar het is fijn om ergens te wonen waar het lekker rustig is.”

De studententerugkeerregeling
Sinds vorig jaar hanteren wij een studententerugkeerregeling. Als maatschappelijk betrokken organisatie vinden wij het belangrijk een steentje bij te dragen aan de leefbaarheid in onze regio. Met deze regeling vergroten wij de kans voor jongeren om hier te komen wonen, werken en eventueel een gezin te stichten. Dat is goed voor onder andere scholen, verenigingen, middenstand, werkgelegenheid en het in stand houden van voorzieningen in de kernen. Studenten die na hun studie terug willen naar Zeeuws-Vlaanderen, kunnen zich inschrijven bij Woongoed Zeeuws-Vlaanderen. Ze krijgen dan voorrang op andere woningzoekenden. We streven naar een woning binnen vier maanden. Deze regeling geldt voor maximaal twintig adressen per jaar. Daarnaast geven wij ook voorrang aan leraren en huisartsen in opleiding die een baan krijgen in onze regio en snel een woning nodig hebben.

Terug