Spring naar hoofd-inhoud

Terug in Zaamslag

Johan en Marian Muller ontvingen half september de sleutel van de nieuwe woning aan de Molenstraat in Zaamslag. Een schot in de roos, zo bleek! Inmiddels zijn ze gesetteld en helemaal gewend in het mooi en warm ingerichte appartement.

Bekende Zaamslagenaren
Veel mensen kennen Johan en Marian van de winkel aan het Plein in Zaamslag. Hier runden ze een kleine vijftig jaar een brillen- en sieradenwinkel. Daarnaast repareerde Johan ook klokken en sieraden. “Mijn vader startte de zaak begin jaren vijftig. Hij repareerde destijds klokken en horloges. Begin jaren zeventig namen wij de zaak over. We hebben al die jaren met veel plezier de winkel beheerd. Het voelde dan toch wel een beetje raar dat alles verkocht werd. Maar het is goed zo. Het was tijd. Nu wordt het pand gebruikt als woonhuis”, vertelt Johan.

Waar gaan we wonen?
In oktober 2019 verkochten ze de zaak en verbleven ze vervolgens op een camping in de omgeving van Zaamslag. Dit ter overbrugging. “Op dat moment was er niet echt iets leuks te koop of te huur. En eigenlijk wilden we ook niet meer kopen. De caravan hadden we al dus de keuze was snel gemaakt. Hier verbleven we twee jaar. We zijn blij nu de winter weer voor de deur staat, dat we gewoon in een appartement wonen. Daar waar gewoon water uit de kraan komt en je niet in een washok hoeft af te wassen”, geeft Marian toe. “We zaten daar wel heel erg naar ons zin, want we hebben een prachtige caravan op een heel mooi plekje. Naast een waterput onder een mooie grote treurwilg. Middenin de natuur. We hebben ook gelijk een speciale buitentent aangeschaft. Dit gaf wat meer ruimte”, legt Johan uit. Voor nu houden ze de caravan nog even aan. In het voorjaar beslissen ze of ze de caravan nog willen houden.

Onder de Wieken
Het was niet echt de bedoeling om hier in het gebouw te komen wonen. “We hadden eigenlijk het idee dat het vooral voor ‘ouderen’ was. We hadden eigenlijk ons oog laten vallen op de woningen verderop in de straat. Maar hiervoor kwamen we niet in aanmerking”, vertelt Johan. Maar toen ze het aanbod kregen voor deze woning gingen ze toch even kijken. “Ik was gelijk verkocht”, zegt Marian. “We kwamen binnen en ik zag direct dat we er iets moois van konden maken. Nu zijn we allebei heel erg blij met deze woning. We zitten hier enorm naar ons zin. We zijn nu gelukkig helemaal ‘aan kant’. Het is heerlijk! Ik ben blij dat ik nu even niets hoef te doen. Na twee jaar in een caravan, leven we nu in luxe. Hiervan genieten we enorm. Een groot voordeel is dat we nog lekker in Zaamslag wonen. We hebben hier altijd gewoond dus we hebben hier ons hele sociale leven. En voor ons is alles nog goed bereikbaar op ’t Durp’.” In het gebouw zelf kennen ze de meeste mensen wel. En als voormalig ondernemer kennen de andere bewoners de familie Muller ook bijna allemaal. “Vóór corona werden ook wel eens dingen georganiseerd in de activiteitenruimte ’t Veer. Hier zijn we ook erg benieuwd naar. Misschien dat ik later ook wel iets van vrijwilligerswerk ga doen. Dit lijkt me erg leuk. Ideaal is ook dat als het in de toekomst nodig is, we gebruik kunnen maken van zorg”, vertelt Marian tot slot.

Marian: “We kwamen binnen en we waren gelijk verkocht. Ik zag direct dat we er iets moois van konden maken. We zijn allebei heel erg blij met deze woning. We zitten hier enorm naar ons zin.”

Terug